Väsby förlorade mot IK Brage
Daniel Sundgren, Väsbys målskytt mot IK Brage ---Foto: Bror Rosenback

En strålande första halvlek till trots åkte Väsby hem utan poäng från Borlänge efter 1-2 (1-1) mot IK Brage.

- Vi gör allt precis som vi ska i första. Vi är aggressiva i försvarsspelet, vi rullar bollen och hittar verkligen tillbaka till vårat sätt att spela. Det är ett mindre under att det står 1-1 i halvlek, säger ass. sportchef Lukas Syberyjski om matchen som förlorades på ett misstag i andra halvlek.

Välspelade anfall med långt bollinnehav blandades med aggressivitet i presspelet och tuffhet i återerövringen av bollen de gånger hemmalaget hade den i första halvlek.
Även hemmalaget var på tå från start, men fick löpa mycket i tomme och det var Väsby som efter tio minuter fick ett tydligt grepp om matchen.

Efter dryga kvarten spelad drev David Fällman och Daniel Sundgren upp ett konstruktivt anfall utmed deras högerkant. Bollen kom in till Magnus Eriksson vars halvvolley styrdes ut till hörna.

Gästerna fortsatte att dominera bollinnehavet och när Robbin Sellin sparkade in ledningsmålet på volley efter ett bortnickat inlägg i den 20:e minuten, kom det som en kalldusch.

Men Väsby reste sig och fortsatte spela sig igenom motståndarförsvaret och skapa farligheter.
Efter ett långt bollinnehav i den 32:a minuten hittade Jonatan Lundevall in till Eriksson framför motståndarnas backlinje.
Eriksson drev på och hittade in med ett instick på en framstormande Elvis da Silva Santana på vänsterkanten, som i sin tur spelade in bollen till en fristående Jesper Carlsson som avslutade på ett tillslag.
Hemmamålvakten Andersson gjorde en mirakulös dubbelräddning, men returen av Daniel Sundgren kunde ingen stoppa. Kvitteringen satt högt i nättaket.

Väsby slog inte av på takten och Lundevall hade två farliga skott innan halvtid som kunde resulterat i ledning mot hans gamla lag.

Brage kom ut mer taggat efter halvtidsvilan, men Väsby fann sig efter att hemmalaget skapat farliga chanser under de inledande tio minuterna av andra halvlek.

I den 63:e minuten drev Carlsson fram bollen på vänstersidan och hittade in till Eriksson som vände och sköt, men Gerhard Andersson stod återigen i vägen.

Därefter följde en stark Brage-period i den böljande matchen. Hemmalaget tryckte tillbaka Väsby med ett gäng fasta situationer i ett svep och precis när det såg ut som att gästerna rett ut den anstormningen kom nästa kalldusch.

I ett läge som såg ut att vara under kontroll nöp Johan Eklund bollen från en väsbyförsvare och ensam med Kristoffer Björklund gjorde inte han något misstag och hemmaledningen var ett faktum i den 70:e minuten.

Väsby jagade kvittering matchen ut. Långskotten ven dock strax utanför Anderssons stolpar och forceringen mot slutet skapade som bäst kalabalik i hemmalagets straffområde, men när Andersson för en gång skull var överspelad lyckades ingen väsbyspelare få fot eller skalle på bollen. Hemmalaget var nära ett tredjemål i sina omställningar när Väsby jagade kvittering, men matchen slutade 2-1.

- Vi hittar tillbaka till vårt spel och det Väsby står för, det tar vi med oss. Självklart vore det viktigt och skönt att också få poäng med sig härifrån och jag tycker att vi är värda åtminstone en, men sån är fotbollen och att göra misstag kostar på, konstaterar Syberyjski.