Inför Höllviken-Fässberg

Statistiken talar för Höllviken.

Att fotboll är både ologiskt och orättvist många gånger visade sig återigen i Lördags då vi tog emot ett annat Göteborgslag, nämligen Assyriska BK. De var betydligt bättre än oss i spelet men ack så ineffektiva. Man missade bl.a en straff som vår bäste spelare i matchen målvakten Niklas Uddenäs gör en bra räddning på. Samtidigt gjorde vi kanske vår sämsta insats för säsongen (låt oss hoppas det). Att vi till slut vann med matchens enda mål efter ett misslyckat inlägg från Björn Larsson som målvakten tappar in är egentligen bara tur. Och en förbaskad otur för deras målvakt som annars skötte sig bra. Men kloka män och kvinnor påstår ju att tur och otur förtjänar man, men ibland undrar man.

Fässberg som är fast förankrat i botten ser ut att få det jobbigt att hålla sig kvar i division 2. De fem senaste matcherna har slutat med förlust, senast 1-2 mot IFK Klagshamn hemma på Åbyvallen i Lördags. Enligt deras egen hemsida en match där man borde ha haft poäng med sig. Vårens möte uppe i Göteborg slutade efter sju sorger och åtta bedrövelser med Höllvikenvinst med knappa 2-1 efter att Peter Eriksson hittat rätt två gånger och blivit stor matchhjälte. Så i princip allt talar för hemmaseger idag vilket samtidigt är den stora faran. Underskattning och nonchalans har bevisligen fällt bättre lag förr samtidigt som Fässberg kan spela utan press och har allt att vinna och inget att förlora.

Själva kommer vi till match med ett mycket stort självförtroende då vi är mycket svårslagna på hemmaplan, endast 2 förluster på hela säsongen och obesegrade hittills i höst. Vid ev. vinst idag samtidigt som Lindome och Klagshamn kryssar går vi förbi dem båda i tabellen upp på en fjärde plats. På skadefronten har Jesper Löfgren och Mathias Alm tillkommit. Niklas Lindgren och Samir Diaz-Emanuelsson är åter tillgängliga. 

Statistiken talar helt klart för Höllviken, som på sina fem matcher mot Göteborgslagen tagit 13 av 15 möjliga poäng. 4 vinster och 1 oavgjord är facit hittills. Låt oss hoppas att statistiken blir än snyggare efter matchen.

RL2010-09-09 17:33:00
Author

Fler artiklar om FC Höllviken