Viktig vinst mot Östersunds FK
Nebojsa frälste hemmapubliken med sina 2 mål.

Valsta kunde under lördagen besegra Östersunds FK med 2-0 efter två mål av Nebojsa Desnica

Lördagens match hemma på ett regnigt Midgårdsvallen slutade med en hemmaseger mot gästande Östersunds FK.

Vädrets makter visade sig från sin sämsta sida i första halvlek, det öste ner så mycket det kunde.

En försiktig början i rotblötan gjorde att första avslutet lät vänta på sej till 11:e min.
Miguel Cordova Rozas var det som fick iväg ett skott halvmetern över ÖFK målet.

Sunday Abohwo följde upp med ett långskott som Alexander Hysén lätt fångade. Valstas Michel KassYoussef hade en halvfarlig nick efter en Cordova Rozas passning.

25 min. hade Linus Smedjegården ett kanonskott som Hysén hade all möda i världen att hålla.
ÖFK:s svar var ett tungt avslut av Bobo Sollander Jansson som smet precis utanför hemmamålvakten Gabriel Buluts bortre stolpe.

Valsta fortsatte testa Hysén i målet, Miguel – Sunday var det som var närmast målkänning.

En ÖFK chans hade Ante Björkebaum, men nicken fastnade i burgavelns utsida som tur var.
Målet för Valsta skulle dock komma, Sunday körde sin vanliga slalom körning och kom loss och Joseph Hamill var tvungen att dra ner honom.

Straff och fram stegade Nebojsa Desnica och hur lugnt som helst satte han 1-0, bollen i högra hörnet och Hysén i det vänstra.

En halvlek där Valsta skapade mycket mera än gästerna som ideligen försökte nå harpunerna Sollander och Björkbaum

Andra halvan inleddes lika försiktigt som den första, i 56 min. fick Gabbe i hemma målet göra matchens räddning, ett konstigt friläge uppstod och ÖFK spelaren kom helt fri, Gabbe rusade ut utanför straffområdet och lyckades parera avslutet till inkast (hög klass på räddningen)

Spelet ville inte flyta på för Valsta och Ranko Djordjic gjorde ett dubbelbyte efter en timmes spel.

Desnica kunde ha stängt matchen i 68 min. då han helt ensam från 5 met håll lyckades missa bollen när han skulle nicka in den i det tomma målet.

78 min. hade hemmalaget en hård press på gästerna och Serkan Cigel hittade Nebosja Desnica i boxen och han gjorde inget misstag utan satt sitt andra mål för dagen och ÖFK var ett slaget lag.

Sunday kunde ha ökat på i 82:a min. men Hysén gjorde en fin räddning till hörna.
Inhoppande Owin Omoduemeke hade också en jättechans i 89 min. men fick bollen utanför målet.

Många duktiga var det idag, Desnica som tvåmålsskytt förstås och Sunday Abohwo, vars dribblingar gjorde ÖFK försvaret yra i mössan.

Linus Smedjegårdens första halvlek var riktigt bra, tyvärr åkte han på en huvudsmäll (hjärnskakning?) och tvingades utgå.
Miguel gjorde också en bra första halva för att sedan falla bort i andra halvlek.

Tränarna Ranko Djordjic & Peter Johansson kan se fram emot borta matchen mot Gröndal med tillförsikt tycker jag.

Startelvan: Gabriel Bulut – Ricardo Gomes – Milos Ognjenovic – Davor Popovic (59) – Linus Smedjegården (60) - Kristoffer Junegard (K) – Sunday Abohwo – Serkan Cigel – Nebosja Desnica – José Miguel Cordova Rozas – Michel KassYoussef (73)

Ersättare: Henrik Karlström – Sebastian Hansen (60) – Aldin Dibranin – Simon Ogunnaike (59) – Owin Omoduemeke (73) – Joakim Nilsson.

Varningar: Davor Popovic – Miguel Cordova Rozas – Sebastian Hansen
Domare: Mikael Gudmundsson