Förlust mot Jönköpings Södra
Det tycks som om bara Magnus Eriksson kan göra mål, nytt mål mot Södra.---Foto: Bror Rosenback

Väsby reste hem utan poäng från Jönköping

Väsby United förlorade matchen efter en svängig första halvlek på ett regndränkt Stadsparksvallen, 1-2 (1-2).
- Tung match, tung plan, jobbig förlust, konstaterade tränaren Thomas Lagerlöf efter matchen.

Initiativet i första halvlek bollades lagen emellan i en första akt som avslutades som den började, med hemmamål.
Jönköping inledde med bra intensitet och redan i 4:e minuten var Tomas Backman framme och nickade Sheriff Sumas inlägg, men Kristoffer Björklund räddade till hörna.

Tio minuter in i matchen blev Björklund överraskad när Pär Cederqvist jobbade in en boll som såg ut att vara förlupen, fram till en helt fristående Tommy Thelin.
Denne kunde lägga in ledningsmålet i tom bur.

Det väckte Väsby och bara minuten senare sköt Magnus Eriksson ett skott som tvingade Alexander Nadj till att släppa retur rakt ut.
På den var Jesper Carlsson först framme men Nadj klarade också den.

Väsby fortsatte anfalla och Carlsson fortsatte skapa chanser. Både i 20:e och 27:e minuten var han framme efter att ha blivit framspelad av första Daniel Sundgren och sedan Alagie Sosseh, som tillsammans med Jonatan Lundevall och Daniel Gustavsson dominerade mittfältet under denna period av matchen.

Efter en halvtimmes spel kom utdelningen när Eriksson tryckte upp bollen hårt i bortre krysset, otagbart för målvakten till 1-1.

Målet utlöste dock ännu en scenförändring.
I den 32:a minuten studsade bollen ut till Kristoffer Fagerkrantz efter viss röra i Väsbys straffområde och Fagerkrantz skott visslade förbi Björklunds vänstra kryss.

Fem minuter senare tvingade Cederqvist målvakten Björklund till en vass räddning och på följande hörna var Marcus Thorbjörnsson uppe och nickade strax utanför.

Innan halvtid kom det som visade sig bli segermålet.
Fagerkrantz ställde i stort sett på egen hand om efter en Väsbyhörna och från vänsterkanten slog han ett misslyckat inlägg som retfullt seglade in bakom Björklund in i bortre gaveln till ledning 2-1.

Andra halvlek hade inte fullt lika många ansikten, men det skapades chanser åt båda håll också i den andra akten.

Väsby inledde starkast och skapade tryck med ett aggressivt presspel. Men det var Jönköping som i den 50:e minuten skapade en glödhet målchans.
En bra frispark från Fagerkrantz tvingade Björklund till en räddning och i kalabaliken efter rensade bollen mer än en gång från gästernas backlinje innan Sotirios Papagiannapoulos vann ett högljutt motlägg och bollen gick till hörna.

Tre minuter senare hade Väsby en boll i mål genom Carlsson, men det vinkades bort för offside. Och i den 57:e minuten krigade den hårt jobbande och duktiga fältaren Lundevall fram bollen vid kortlinjen och dukade för Carlsson vars skott gick utanför.

Därefter mattades tempot i matchen och Jönköping kunde kontrollera händelserna.
I den 73:e skapades det ändå oro i hemmalagets straffområde när Väsby hade en kavalkad med fasta situationer i närheten av Jönköpings straffområde.
Daniel Sundgrens bollar in ställde till det ordentligt och både Eriksson och inbytte Elvis da Silva Santana hade bra skottlägen.

Fyra minuter senare kunde Thelin punkterat matchen med sitt andra mål för dagen, men Björklund stod i vägen.

Sista tio minuterna forcerade Väsby för en kvittering, men närmare än en farlig nick från Carl Nyström och ett fräsande skott från Santana strax utanför Nadjs vänstra stolpe, kom man inte.

Ny match väntar på torsdag då smålandsveckan fortsätter med spel mot Öster.

Källa: Väsbys officiella hemsida