Jämt i toppen av Superettan

Allt om den 26:e omgången hittar ni här.

Norrköping – Landskrona 0-3
Landskrona besegrade Norrköping på bortaplan och där med hakade man på toppstriden. Den första halvleken bjöd på underhållande spel och en hel del chanser för båda lagen. I den 36::e minuten spelade Amethyst Bradley fram Fredrik Olsson som satte dit 0-1 för BoIS. I den andra halvleken pressade hemmalaget för en kvittering. Det var dock BoIS som i den 59:e minuten minuten ökade på sin ledning. Amethys Bradley fick en bra boll och han avslutade mycket fint fram till 0-2 för BoIS. Med en minut kvar av matchen fastställde Fredrik Olsson slutresultatet när han gjorde sin andra mål för dagen. Det här var Norrköpings andra raka förlust.

Ängelholm – Österl 2-3
Öster tog tre mycket viktigta poäng i bottenstriden. Ängelholm började bäst i den första halvleken. Efter tjugo minuter hade man skapat fem hörnor och flera skott mot Östermålet. Den bästa chansen fick Sebastian Andersson och det redan efter en minut. Ett närskott som Rasmus Rydén räddade tack vare mycket goda reflexer. Det kunde ha blivit en mördrömsstart men istället gjorde Öster 1-0 genom Matteo Blomqvist-Zampi i den 27:e matchminuten. Detta efter ett riktigt smörpass av Freddy Borg. Ängelholm hann kvittera Östers ledning innan den första halvleken var över. Med två minuter kvar fick Sebastian Andersson en ny chans och denna gång var Rydén chanslös. Oturligt för grabbarna som säkert hade velat gå till vila med ett måls ledning.
Den andra halvleken började betydligt mer optimistiskt för Östers del. Redan efter en minut hade Karakezi ett skott mot mål. Fyra minuter senare fick Matteo Blomqvist-Zampi en fin chans till att bli tvåmålskytt, nicken var bra men det var även Ängelholms målvakt Daniel Andersson som tippade den till hörna. På den efterföljande hörnan prickade istället Mario Vasilj in 2 -1 till Öster och denna gång var Andersson chanslös. Men säg den lycka som varar för tio minuter senare kvitterades återigen Östers ledning. Detta efter ett något tafatt uppträdande av Öster inne i den egna boxen. Vi hade ledningen mot J-södra senast och så även idag, det kändes som om historien höll på att uppreda sig. Men när endast sju minuter återstod av matchen dök han upp som från en klar himmel. Äntligen en matchvinnare i Östers färger. Freddy Borg tog med sig bollen in i banan och avlossade ett skruvat distansskott. Mycket klokt eftersom bollen smet in vid Anderssons högra stolpe.

Assyriska – Syrianska 2-0
Assyriska besegrade Syrianska i derbyt med 2-0. Matchen började lite trevande med två lag som mest kände på varandra och var försiktiga offensivt. Assyriska hade dock mest boll och hade bra övervakning på målfarlige Peter Ijeh i Syrianska-anfallet.  I den 24:e matchminuten kom så 1-0 via just kapten Marklund efter en snygg nickskarv i samband med en hörna. Jublet visste inga gränser och hela arenan fullständigt kokade efter målet. 1-0 höll sig halvleken ut och var fullt rättvist sett till bollinnehav och spelbilden. I den andra halvleken jagade Syrianska en kvittering, men Assyriska hade ganska bra kontroll på det hela. Med fyra minuter kvar faastställde Andreas Hadad slutresultatet. Syrianska tappade där med viktiga poäng i toppstriden, samtidigt som Assyriska närmades sig toppet.

Trollhättan – Örgryte 4-2
Det blev hela sex mål när Trollhättan besegrade Örgryte på hemmaplan. Båda lagen skapade massvis med målchanser i den första halvleken. I den 31:a minuten gav Tobias Mikaelsson hemmalaget ledningen och 1-0 var ställningen efter första 45-minuter. I den 52:a minuten ökade Petter Digeus på till 2-0 för hemmalaget. Bara minuter senare reducerade David Leinar för Örgryte. Björn Anklev kvitterade i den 72:a minuten tre minuter senare återtog hemmalaget ledningen genom Victos Sköld. Samme Skold fastställde slutresultatet i den 79:e minuten. I och med seger så närmade sig Trollhättan lagen i bottenstriden.

Sundsvall – Falkenberg 3-3
När Robert Lundström gjorde 3-2 för Sundsvall på stopptid trodde många att det var ett segermål. Så blev det dock inte. Daniel Johansson kvitterade för Falkenberg med sekunder kvar. Det var annars bortalaget som tog ledningen genom Erik Johansson, fem minuter in i den andra halvleken. Alieu Jagne kvitterade för Sundsvall i den 70:e minuten. Fem minuter senare gav Emil Forsberg Sundsvall ledningen. Daniel Alexandersson kvitterade för bortalaget med sju minuter kvar. Den här underhållande matchen slutade 3-3-
Brage – Ljungskile 0-3
Ljungskile tog en enkelseger på bortaplan mot Brage.jungskile inledde piggt och redan i den 19:e minuten tog man ledningen via Gabriel Altemark-Vanneryr.
Efter en lång frispark som Brage målvakten, Hagström, missbedömde kunde Altemark-Vanneyr rulla in 1–0.Dryga fem minuter senare var det dags igen, denna gången var det Johan Patriksson som efter lite flipperspel kunde nicka in 2–0. Tio minuter in i andra halvlek gjorde Altemark-Vanneryr sitt andra mål efter en misslyckad offsidefälla så han rulla in bollen i ett tomt mål efter att ha rundat målvakten.

J-Södra – Väsby 2-1
J-Södra var piskade att vinna på hemmaplan mot Väsby för att inte tappa i bottenstriden. J-Södra fick en fin skjuts från start och redan i den nionde minuten kom det första målet. Det uppstod efter en dråplig situation på mittplan, där Kristoffer Fagercrantz jagade efter en till synes förlupen boll, men en vattenpöl ville annorlunda. Han tog sig framåt i planen och måttade ett inlägg mot Cederqvist på bortre stolpen som hanns upp precis innan linjen. Han kunde därefter enkelt servera Tommy Thelin förbi en Kristoffer Björklund ur position och Thelin hade bara att lägga in bollen till 1-0.
Efter lite sjabbel i hemmaförsvaret fick Magnus Eriksson fatt på bollen strax utanför straffområdet och avslutade kliniskt precis under ribban. Målet betydde hans elfte för säsongen och det var kvitterat. Med fem minuter kvar av den första halvleken sköt Kristoffer Fagercrantz det som blev segermål.

Hammarby – Degerfors 1-0
Den första halvleken var ganska jämn historia. Hammarby tog ledningen genom Maic Sema i den 17:e minuten, som med ett ganska lurigt skott överlistade Sebastian Karlsson i målet. Degerfors hade en del chanser och närmast en kvittering var Mrtin Broberg på en fin slagen frispark. Inledningen av den andra halvleken var som den första mycket jämn. I den 60:e minuten ökade Petter Furuseth till 2-0, efter att han rundat Eriksson i målet. Strax efter fick Degerfor sen reduceringschans, men Johannses Hoof gjorde en bra räddning på Brodbergs skott. Med sex minuter kvar av matchen reducerade Degerfors på en hörna. I slutet jagade Degerfors en kvittering men Hammarby höll undan.