4-4-2 gav MFF-seger i Manager-Allsvenskan

4-4-2 gav MFF-seger i Manager-Allsvenskan

Jonathan Granvik såg till att Malmö FF tog hem turneringen.

I veckan gjorde supportrar upp i Manager-Allsvenskan, ett evenemang organiserat av Football Manager 2013 och SvenskaFans.com. Det handlade om en utslagsturnering och Football Manager 2013, Classic mode, användes.

När röken lagt sig stod vi med en klar vinnare. Jonathan Granvik hade lett sitt Malmö FF till en övertygande seger. Förutom ära och titeln Årets Supportermanager och vinnare i Manager-Allsvenskan får en av MFF:s officiella supporterklubbar en fullstorleksbuss att nyttja till valfri bortamatch under den allsvenska säsongen 2013 (värde 7.000–15.000 kr).

Om Rikard Norling & co har något att lära av Jonathan inför säsongen låter vi vara osagt. Men kanske finns det något att plocka från den stabila 4-4-2-uppställningen?

Grattis till Malmö FF-segern i Manager-Allsvenskan, Jonathan Granvik!
- Stort tack!
 
Finalsiffrorna 4-0 mot Häcken låter oss ana utklassning. Var det så?
- Utklassning vet jag inte om det var, matchen var faktiskt ganska jämn. Skillnaden var nog helt enkelt att jag var bättre i avsluten när det gällde.
 
Övriga matcher inför finalen – var du någonsin illa ute?
- Nja, i så fall i första matchen mot Kalmar som slutade 3-1. Det var en tuff match mot ett bra motstånd. Efter det slog jag både Djurgården och Syrianska med 5-0 så det kändes tryggt.
 
Hur laddade du upp inför turneringen? Extraträning på programmet?
- Faktiskt inte. Jag körde på som jag brukar innan turneringen och övade inte på något särskilt.
 
Har du några egna knep som du använde dig av?
- Jag har spelat med i princip exakt samma taktik sedan FM10 släpptes och gjorde så även denna turneringen. Det brukar fungera.
 
Vad är det för typ av taktik?
- Ja det är en ganska simpel taktik faktiskt. En helt vanlig 4-4-2 uppställning där jag sedan har tänkt ut särskilda uppgifter till de olika positionerna. Ibland får man ändra om på uppgifterna lite beroende på vem som spelar. Det finns dock vissa lag där taktiken inte fungerar alls och det märker man ganska snabbt, men med MFF har det alltid fungerat.
 
I och med segern får en supporterförening till MFF tillgång till en buss för valfri bortamatch under den allsvenska säsongen 2013. Vet du hur priset kommer att användas?
- Det lutar väl mot att den används till bortapremiären mot Åtvidaberg, men hur det är upplagt vet jag inte än. Det ska i alla fall bli roligt!
 
Highlights från finalen Malmö FF - BK Häcken:



Deltagare i Manager-Allsvenskan:
· Mattias Karlsson – AIK
· Joakim Lindén Johansson – BK Häcken
· Jonathan Granvik – MFF
· Ninus Chamoun – Syrianska FC
· Dennis Sjöberg – Helsingborg
· Dennis Moberg – Kalmar FF
· Adam Berggren – Djurgården
· Jonas Boadabous – Brommapojkarna
· Gustaf Henriksson – Elfsborg
· Henrik Lundberg – Åtvidaberg
· Simon Andersson – Öster
· Alexander Larsson – IFK Göteborg
· Daniel Pettersson – IFK Norrköping
· Marcus Göransson – Halmstads BK

SvenskaFans.com2013-01-11 13:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans