4 dagar kvar: Potentiella nyförvärv från konkurrenterna
Joseph Okumu

4 dagar kvar: Potentiella nyförvärv från konkurrenterna

Med blott fyra dagar kvar till Malmös premiärmatch fortsätter nedräkningen, och idag lyder frågeställningen: Till sommaren blir vi av med några spelare och du som tillfällig sportchef har att värva en eller två spelare från något eller några allsvenska konkurrenter. Vilka väljer du?

Fredy Espitia
Elfsborgs talangfulla bjässe till mittback Joseph Okumu samt Norrköpings mittfältsgeneral Alexander Fransson. MFF saknar några pjäser för att vara riktigt vassa och breda inför CL-kval och ett Allsvenskan som åter ska vinnas och det är framför allt i defensiven som det behövs fyllas på. Okumu var grym i försvaret när Elfsborg tog stora silvret förra året och Alex Fransson hade kompletterat AC fint på det centrala mittfältet.

Ulf Nilsson
Var spelar Rasmus Bengtsson i sommar? Lugn nu. Skojar bara. Jag har gått vidare. Typ.
Men ok. Jag vill fortfarande ha en backledare. Så, då tar jag Sotirios Papagiannopoulos. Han är bäst helt enkelt tycker jag sett som ledare i backlinje.
Sen kan vi väl plocka in en yngling också. Ísak Bergmann Jóhannesson. Otroligt fin talang.
Tre sa du? Det var vad jag läste. Björnström från Sirius. Hade skapat bra konkurrens på vänsterbacken. 

Peter Lind
Jag hade varit Allsvenskans sämsta sportchef. Har väldigt dålig koll på andra lags spelare.

Kalle Dahlberg
Ludwigsson från Hammarby och Okumu från Elfsborg.

Åsa Flykt
Med tanke på mitt tidigare svar om (o)intresset för andra lag så har ju inte heller denna fråga ett självklart svar. Men: En Simon Thern i sin bästa form skulle jag inte tacka nej till. Sen låter jag helt och hållet nostalgihjärtat tala och säger Magnus Eriksson.

Marcus Malmberg
Välja fritt? Okumu och Simon Olsson från Ellos tar jag då. Okumu kan ersätta Anel och Simon Olsson hade nog funkat bra med AC.

Fredrik Hed
Dristar mig till att värva tre:
Sead Haksabanovic, Norrköping - spännande tung anfallare.
Isak Bergmann Johannesson, Norrköping - ung kreativ mittfältare som kan bli hur bra som helst.
Jacob Une Larsson, Djurgården - vi behöver en mittback i sommar

Charlotte Persson
Är nöjd med våra värvningar och trupp hitintills och tittar hellre utåt i Europa för att få tag i någon spännande spelare...

Calle Angerborn
Rimligt men något märkligt att jag får uppdraget som TF, tack för förtroendet! Då hälsar jag Sead Haksabanovic och Sebastian Larsson välkomna till Mesta Mästarna. Gå rundan med Tapper och lär er missa straffar så ska nog det här bli bra. 

Pontus Kroon
Jag hade gärna sett en mer mogen Jeremejeff i MFF. Det är en kvalitetsforward som säkert hade älskat att visa vad han verkligen går för i den himmelsblå tröjan.
Annars är jag generellt ganska ointresserad av de andra klubbarnas spelare.

John Börén
Om vi bortser från de mer spektakulära namnen som hamnat i Allsvenskan under vintern… Häckens Irandust och Östersunds Keita kanske?

Henrik Zackrisson
Här antar jag att jag får resonera hur verklighetsförankrat eller -främmande jag vill? Jag väljer i alla fall att tänka på att vi troligen behöver en ny mittback i sommar, och värvar då Elfsborgs kenyan Joseph Okumu. Honom förädlar vi och säljer svindyrt ett par säsonger senare. Och så vill jag minnas att Daleho Irandust var på väg utomlands nu i vinter, men att affären gick i stöpet. Han kan få en nytändning hos oss istället (inte den spelartyp vi behöver mest kanske, men en spännande spelare med viss explosionspotential).

Magnus Johansson
Jag tycker att Calle Johansson som gick från Falkenberg till Göteborg är intressant. Nu är han skadad och borta kanske till efter EM, så osäker status på honom om/när Anel försvinner. Sen, eftersom vi leker att allt är möjligt, hade förstås Sead Haksabanovic varit välkommen.

Magnus Johansson2021-04-06 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?