4 dagar kvar: Värva fritt
Magnus Eriksson.

4 dagar kvar: Värva fritt

I sedvanlig ordning räknar Himmelrikets redaktion ner dagarna fram till Malmö FF:s allsvenska premiär.

Du är sportchef för en dag och får möjlighet att värva precis vem du vill från konkurrerande lag i Allsvenskan. Vem blir det? Så lyder frågan idag som redaktionen har att ta ställning till.

Ulf Nilsson
Jag tycker det finns många bra spelare i andra lag, men jag vill kanske samtidigt hitta en spelartyp vi saknar lite. Valet landar på Häckens Gustav Berggren eftersom jag fortfarande kan tycka vi saknar en bollvinnande mittfältare.
Han eller Magnus Eriksson som jag fortfarande håller oerhört högt.

Pontus Kroon
Samma svar som i fjol: Magnus Eriksson. Jättestark karaktär och en klasspelare med fina MFF-meriter.

Carl Angerborn
Sebastian Larsson. Förstå mig rätt, jag avskyr honom precis lika mycket as the next guy, men han hade varit en tillgång hos oss. 

Charlotte Persson
Svår fråga men Magnus Eriksson är en bra vinnarskalle med historik i klubben, så det får bli Magnus!

Stefan Sjöström
Oj vad svårt! Finns det någon i Allsvenskan som skulle vara given startspelare hos oss? Behovet är störst på defensivt mittfält, så jag drämmer till Bosse genom att plocka av honom Rasmus Schüller. Komplett, klok, ock kapabel att vara nav i uppbyggnadsspelet.

Åsa Flykt
Dessa frågor om andra lag är så svåra - jag är tyvärr så väldigt ointresserad av de andra lagen i serie så jag vore en sensationellt usel sportchef. Men ok, sportchef Flykt skulle välja Magnus Eriksson, även om han numera har rätt kraftig DIF-aura. Men gillar hans attityd, han är en bra spelare och han har gjort viktiga saker hos oss tidigare. 

Fredrik Hed
Magnus Eriksson i Djurgården. Han håller fortfarande en hög klass, nästan som när han var hos oss. Oerhört viktig för laget i uppspelsfasen av anfallen. Bra komplement till AC/Nanasi. 

Jon Nordström
Sebastian Larsson och sätter honom på läktaren. Där hade vi kastat oss på en granat till hela seriens gagn.

Magnus Johansson
Jag tycker helt ärligt att vi har ett för allsvenska mått komplett lag och jag vet inte vem jag skulle vilja värva, för att sätta en av de våra på bänken. Men det är klart, vi har många matcher och spelare kommer att skadas och bli avstängda. Jag tänker ungt, och jag tänker utvecklingsbart. Nu är det en helt orealistisk värvning så länge vi inte är villiga att slänga upp kolossalt många miljoner, men den unge elfsborgaren från Landskrona, Jacob Ondrejka, ser oerhört spännande ut.

Henrik Zackrisson
Är helt säkert både naiv och enögd, men kommer inte på någon annan allsvensk spelare som absolut självklart skulle ta plats i vårt lag. Väljer då istället ungt och utvecklingsbart, och Elfsborg brukar vara bra på att få fram kvicka yttrar. Så jag säger Jacob Ondrejka.

Marcus Malmberg
En spelare som Simon Olsson i Elfsborg hade jag gärna sett i MFF. 

John Börén
Magnus Eriksson.

Peter Lind
Den som betyder mest för vår närmsta konkurrent. Sen får han sitta på läktaren.

Fredy Espitia
En klurig fråga. Jag har länge svarar Seb Larsson på den frågan för mannen är klass och dessutom ett as och sånna spelar man hellre med än mot. Seb som städgumma och QB bredvid Peña och strax bakom AC hade varit sick. Men nu är sportchefens jobb inte alltid att bygga för en säsong utan för framtiden och Seb är rätt gammal och inte alls lika bra som han var 2018, 19. Sen funderade jag på Marcus Berg, som hade kunnat ge oss 2-3 goda år på den positionen. Men i och med att IKT anlänt och att han känns som betydligt bättre för vårt spel än Berg så får jag även dissa Torsbysonen. Mitt val blir istället Pjotr Johansson i Dif. Han är en av våra, vet vad som krävs i klubben och har utvecklats jättefint under Rydström i Kalmar. Samtidigt har Eric Larsson tickat över 30 och Felix Beijmo har inte gjort platsen till sin trots att han borde vara i åldern för att göra det.

Kalle Dahlberg
Magnus Eriksson, den är helt given. 

Filip Nyman
Det känns som att vi har en ganska komplett trupp men skulle jag ta någon vore det ändå Magnus Eriksson, mest för att retas.

Magnus Johansson2022-03-30 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?