5 långsamma MFF - IFK Göteborg 0-1: Ett sömnpiller
Nej, det var ingen bra dag på jobbet, pågar.

5 långsamma MFF - IFK Göteborg 0-1: Ett sömnpiller

Match nummer två i dagens “double header” blev ett riktigt sömnpiller i värmen på stadion. Med många ordinarie spelare borta fick “reserverna” chansen. Om de tog den? Absolut inte. 

Värmen
26 grader i skuggan var det klockan 16 när matchen började. Hur mycket är det i solen nere i grytan på stadion? Säkert 40 grader. Inte konstigt att spelarna såg sega ut, trots cooling breaks och andra vattenpauser. 

Mittfältet
Med vårens tre startande mittfältare - Hugo Larsson, Anders Christiansen och Sergio Peña - borta av tre olika anledningar, såg vi ett helt nykomponerat mittfält. Och det märktes. Det gick lite långsammare och man hittade varandra inte alls lika lätt och flytande som tidigare. Även om Peña är tillbaka i nästa match har Henrik Rydström sannolikt sin största utmaning framöver just på mittfältet. 

Relationismen
Spelsättet relationism, som hyllats både i Sverige och internationellt, har fått sig en törn på mittfältet. Och ju fler spelare som byttes i dagens match syntes det att det finns mycket att jobba med kring relationerna 

Att inte ta chansen
Idag fick spelare som Oscar Lewicki, Mahamme Siby, Moustafa Zeidan med flera chansen från start att visa att de vill ha en startplats. Men ingen av dessa tog den i någon större utsträckning. Som jag vill att Oscar Lewicki ska komma tillbaka till gammal fin Oscar-stil och storstilat och elegant hantera motståndarnas bästa spelare som Beckenbauer. Som jag vill att Mahamme Siby ska vara lagets “Le general” och styra och ställa på mitten. Som jag vill att Moustafa Zeidan ska briljera och slå genomskärare till anfallarna. Det gick inte bra för någon av dem idag. Inte så bra som jag ville. Det smärtar lite. 

Tätt bakåt
Det lilla positiva som jag tar med mig är att vi hade ganska bra koll bakåt och i princip bara släppte till chansen som IFK gjorde mål på. Att det var med en i princip ordinarie backlinje smolkar dock ner försvarsinsatsen. 

PS1.
Dagens bästa stod utan tvekan damerna/tjejerna för i dagens första match på stadion. Med bra kontroll på både bollen, motståndaren och spelat visade man återigen klass. Tack för det. 

PS2.
Discovery, er produkt kring allsvenskan är helt ok, jag fattar att man inte har en expert bredvid kommentatorn. Men att ni inte ens kan uppdatera skyltarna före och under match? “Försäsongsmatch”? ni har haft tre månader på er att uppdatera dessa. Bättre kan ni. 

PS3. 
Tur att det “bara” var en träningsmatch. 






 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-06-25 19:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?