Tele2 Arena, 2022-08-22 19:10

Hammarby - Degerfors
5 - 1

5 reflektioner efter Degerfors

5 reflektioner efter Degerfors

En förväntad seger mot bottenlaget Degerfors. Ett Hammarby som inte riktigt kom igång med sitt spel men vad gör det när vi vinner med 5-1? Här kommer mina fem reflektioner från matchen.

Veton Berisha

Ja herregud, vad ska man säga? Äntligen känns det som vi har hittat det vi har sökt sedan Nikola Djurdjic lämnade för Kina. Makalös avslutare kombinerat med en kille som ger allt i pressspelet och det tidiga försvarspelet. Känns som att om Berisha hade kommit in i vintras hade han gett Jeremejeff en stenhård kamp i skytteligan. Veton Berisha är värd varenda miljon vi pungade ut för honom, han kommer bli extremt viktig om (när) vi går ut i Europa kvalspel nästa år.

Steve Trawally

Får inte riktigt till det varken med eller utan boll. Jag tycker Steve ser vilsen ut på planen och det känns som att han saknar självförtroende trots drömmålet mot IFK Göteborg senast. Steves spetsegenskaper är att utmana i fart men när han väl kommer till lägerna där han kan utmana känns det som att han inte riktigt vågar. Dock ska vi komma ihåg att det är en stor omställning från att spela i Saudi till att spela i den mer organiserade Allsvenskan så riktigt än dömer jag honom inte men snart bör vi se något som ger svar på frågetecknen.

Blash Hosseini:

Kanske inte har jättemycket med matchen att göra men att se Blash Hosseini stå i Discoverys studio utan att få en enda kritisk fråga gör att han kvalar in på denna lista. Blash menar att Jeahze aldrig träningsvägrade utan att Jeahze tillsammans med klubben kom överens om att Mohanad inte skulle träna medan förhandlingarna med Besiktas fortfarande pågick. Det Blash "glömmer" är att han tillsammans med Jeahze bestämde sig för att matchvägra i Varberg för att tvinga fram en flytt. Det har inget att göra med Jeahze inte tränade veckan efter att göra. Inte en enda kritisk fråga från studion är för dåligt.

Slarviga Bajen

Bajen kom inte upp i kvalite igår, jag tror även om spelarna inte kommer erkänna det att det fanns lite underskattning med i bilden. Det hade faktiskt inte varit orättvist om det stod 2-2 i paus. Men när vi pratar om att inte komma upp i kvalite så är det samtidigt ett styrkebesked att det står 5-1 när matchen visslas av. Men nog var det lite skakigt både offensivt och defensivt igår kväll. 

Jeppe Andersen

Onödigt med det gula kortet säger vissa, jag säger att Jeppe måste spela på gränsen för att han ska prestera på topp. Jeppe som gick in i säsongen som en solklar reserv har likt Davor växt ut tlll en nyckelspelare. Nu missar Jeppe derbyt i helgen samtidigt som Loret Sadiku inte heller verkar vara tillgänglig då han fortfarande hämtar sig efter Covid infektionen han ådrog sig för en månad sedan. Det ska bli intressant att se hur Marti väljer att formera laget mot ett AIK som ser starka ut efter tränarbytet. 

 

Hampus Andersson2022-08-23 11:54:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!