Nationalarenan, Friends Arena, 2022-05-11 19:00

AIK - Malmö FF
2 - 0

5 snabba AIK - MFF: Dålig rörlighet i årets första förlust
Deppigt värre ikväll.

5 snabba AIK - MFF: Dålig rörlighet i årets första förlust

Det var två lag med extremt starka defensiva lagdelar som möttes på Friends ikväll. Vår backgigant Lasse Nielsen var sjuk så Matej Chalus fick göra sin första allsvenska start, liksom 17-årige stjärnskottet Hugo Larsson.

Hugo Larsson
17 år gammal gör han sin första allsvenska match från start, borta mot AIK. Även om detta inte var hans bästa match (fick inte alls till det mot AIK:s centrala mittfält) spelar han med en sådan självsäkerhet, som han vore tio år äldre och mer erfaren. Han är redan bra men han kommer att bli mycket bra. 

Den breda truppen
I en sällan skådad sjuk- och skadestuga körde MFF på ångorna idag. Och det var inga explosiva ångor. Truppen kändes smal och tröttkörd idag. Det kändes lite som kollega Ulf Nilsson skrev på Twitter innan matchen: “Det är fan exakt som för valfritt old boys lag. Med lite tur får man ihop elva spelare.”

Dåligt tempo och rörelse
Pena stod ofta själv centralt i plan med bollen - och hade ingen att passa. Dålig rörlighet och dålig fart var orden för MFF:s spel idag. Även om det fanns lägen för snabba omställningar utnyttjade vi dem inte. Vi bromsade upp, samlade laget och gav samtidigt AIK chansen att formera sig defensivt. Och då fungerade inte vårt anfallsspel alls. 

Abubakari
Nej, någon anfallsstjärna är han inte. Det han gjorde bäst idag var det defensiva hemjobbet på högerkanten. Ofta kändes han mer som en wingback än som en renodlad anfallare och hade några fina duster med Otieno i AIK.

Självmål är mög
I den 17:e minuten kom så årets andra baklängesmål, på ett självmål av Dennis Hadzikadunic. Att AIK skulle ta ledningen kändes både onödigt och oförtjänt i det läget. 
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-05-11 20:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?