5 snabba efter Malmö FF – PFC Ludogorets 2-0
En suverän match och vi är halvvägs in i CL-gruppspel.

Första matchen i CL-playoff slutade med odiskutabel Malmöseger. Ludogorets var oväntat svagt och våra himmelsblå pågar kunde blomma ut och spela sitt spel. Det var en i alla avseenden suveränt bra genomförd match av oss.

Hörnvariant de luxe
I den 25:e minuten får vi två hörnor, den första från vänster som resulterar i en andra från höger. Alla förväntar sig en traditionell hörna, speciellt Ludogorets. Men JDT drar en joker ur variantleken som lurar upp hela Ludogorets på läktaren.
AC slår en kortis bakåt, Lewicki möter och slår in bollen mot den lilla straffcirkeln. Dit har Birma smugit upp från en gömd position bak i straffområdet. Det är knökat framför målvakten, som inte ser ett dugg, men Birma får fri gata för skottet och slår in bollen. Vi går bananas i TV-soffan.

Extra coolt var det att dra varianten direkt på den första hörnan från höger. Dessutom var den perfekt utförd, allt ifrån Moisanders screen till Birmas långa väntan innan han smög upp i ytan och Lewickis perfekta leverans av bollen in i den ytan. Inövad, så klart.
Tackarrrrrrr.

Danish dynamite
Först AC i stolpen, sedan Rieks ett superläge där han försöker passa men skulle skjutit – allt inom två minuter runt minut 16. Efter det var det vår match...

Rieks hade sedan ett skott till mot slutet av första halvlek som med lite bättre precision hade suttit. AC hade bud på några mål. Och var riktigt bra ikväll. Riktigt bra.

Mittfältet
Vi ägde mittfältet totalt, och det var väldigt lätt för oss att spela förbi Ludogorets mittfält, framför allt centralt. Våra spelare kunde göra i princip som de ville, och många bollvinster kom just på det centrala mittfältet.

Lysande första halvlek – suverän andra
Första 3-4 minuterna var lite skakiga, men sedan trummade det himmelsblå maskineriet igång. Och som det trummade igång. En näst intill perfekt genomförd halvlek där allt fungerade. Dessutom bjöd Ludogorets på oväntat svagt motstånd.

MFF kom ut till andra och fortsatte att trumma på, och Ludogorets bjöd inget vidare motstånd.

Och det gav resultat i den 62:a minuten. Efter ett bra anfall kom bollen ut till AC en bit utanför straffområdet till vänster. Han drog på direkt, målvakten lämnade retur rakt fram där JIB störtade fram och tryckte in 2-0-målet. Lide gytt.

Trots att vi ledde och hade spelmässigt övertag i princip under hela matchen, tog vi det inte lugnt. Vi trummade på, spelade ut, lät Ludogorets jaga och springa. Och i och med att vi gjorde det, och tack vare vårt höga försvarsspel, kom Ludogorets till väldigt få chanser och avslut.

Stämningen
Att 5 500 kan låta så mycket och hålla uppe stämningen matchen igenom är imponerande, och glädjande. Fast vad kan man förvänta sig av idel hardcore fans. Och inte bara med sång, utan lika mycket hets, visslingar och burop matchen igenom.

Stackars bortalagen i gruppspelet – ännu mer när restriktionerna lyfts.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-08-18 22:57:00