Malmö FF - Halmstads BK
4 - 1

5 snabba efter MFF - HBK: Ett litet steg i rätt riktning
Mål, jubel och seger. Det räcker så.

I en match utan betydelse lossnade det äntligen för Malmö FF. Redan i den andra minuten brände Ola Toivonen ett jätteläge precis framför mål och tre minuter senare gör Sebastian Nanasi mål - som väldigt tveksamt dömdes bort för offside.

Attityd
Ola Toivonen sa i TV-intervjun innan matchen att det var viktigt att visa bra attityd idag. Och att det var viktigt med ett bra resultat för en bra stämning i omklädningsrummet. Även om den var bättre jämfört med tidigare cup-matcher i år var det fortfarande lite sisådär. Men det blev bättre och bättre allteftersom målen trillade in. Kanske också för att HBK tröttnade.

Slarv och tveksamheter
Trots bättre spel och mer attityd var det fortfarande mycket slarv och tveksamheter i spelet, ffa i första halvlek, då Halmstad bjöd upp till bättre motstånd.
Vi fick se mycket sena beslut som resulterade i dåliga passningar, så att Halmstad hann hem och formera sitt försvarsspel. Snabbheten och det raka spelet från förra året har inte kommit tillbaka ännu. Fast det är ju från sommarens CL-kval och framåt vi ska vara som bäst…

Sebastian Nanasi
En pigg, offensiv och initiativrik spelare som ytterligare stärkte sina aktier som yttermittfältare. Mycket framåt hände kring honom både i första och i andra halvlek. Riktigt bra idag.
Gött också att han fick göra 2-1 i den 51a minuten på inlägg från vänster från Knudsen.

Målskyttet lossnade
Äntligen fick vi igång det offensiva spelet, och vi gjorde mer än ett mål:

• 1-0 i den 33e min då Antonsson hittar rätt från tre meter, på inlägg från Toivonen.
  • 2-1 kom i den 51a minuten, Sebastian Nanasi.
  • Ola Toivonen gjorde 3-1 i den 55e minuten.
  • Och 4-1 i den 75e minuten av Amin Sarr. Som en riktig 9:a dunkade han upp bollen i krysset från nära håll.
Plus att vi hade ett gäng mål som vinkades av för offside.

Matchens delikatess
I den 57e minuten serverades vi matchens delikatess, ett riktigt klapp-klapp-spel där Ola T så när gjorde 4-1, men målvakten lyckades rädda med en hårsmån.

Summa summarum
Det var en match som var lite bättre än tidigare matcher, ett steg i rätt riktning helt enkelt. Vi gjorde mål, vi vann, och vi släppte inte in två mål. Bra så. Lite arbetsro åt JDT och laget.

Kul också att se Pavle Vagic göra en stabil insats på mittfältet. Tycker att han passar bättre där än som mittback.