5 snabba MFF - Degerfors 2-1: Tack Derek Cornelius
Bara certifierade bengalister på läktaren idag.

5 snabba MFF - Degerfors 2-1: Tack Derek Cornelius

Det var inte ett cupfiasko vi behövde. Och det var med nöd och näppe som vi slapp det. Vår nya mittback Derek Cornelius valde verkligen rätt tillfälle att göra sitt första mål i den himmelsblå tröjan. Tack för det Derek.

Derek Cornelius
Vår kanadensiske mittback har verkligen växt in i sin roll i backlinjen. Trygg, stabil och säker som en mur. Och idag gjorde han dessutom sitt första mål i MFF. Kanske var det hans viktigaste mål, jag vet inte. Men för oss var det oerhört viktigt. 

Rydström-bygget inte färdigt
Det såg ju ganska bra ut i första - förutom att vi inte gjorde mål. Efter de första tio minuterna, när lagen kände på varandra, var det MFF för hela slanten. Men vår svårighet att utnyttja chanserna och göra mål håller i sig. 
Förutom Degerforsmålet, som var en snabb kontring, och några enstaka nonchalanta misstag som kunde renderat baklängesmål, är det defensiva spelet ganska stabilt. Men det är framåt det fortfarande haltar. Och vår svårighet att dyrka upp lag som backar hem och parkerar bussen framför eget mål är oförändrat stor. 

Tempot
Ju längre matchen led blev tempot i vårt spel lägre och lägre. Vi har bättre spelare, vi är bättre tränade och vi har fler videoanalytiker etc. Men när det går emot oss går tempot ner. Istället borde det skruvas upp. Det är så vi vinner matcher. 

Jävlaranamma
Tyngd och skicklighet, kombinerat med några byten och ändrat spelsätt på slutet då “allt trycktes framåt”, gjorde att vi skapade ett litet tryck framåt. Det kombinerat med professionella spelare gjorde att vi till slut lyckades trycka tillbaka och ner Degerfors. 

Isaac Kiese Thelin
Hans lobbskott i 12:e min, som räddades bort på mållinjen, förtjänade att gå in. Likaså målet som han bidrog till, som tveksamt blåstes av för offside; det borde också gått in. 
Men IKT kämpade på, rev och slet, och bidrog verkligen till vändningen idag. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-03-05 15:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?