5 snabba MFF - Häcken: Vi blev klippta

5 snabba MFF - Häcken: Vi blev klippta

Med sex ordinarie spelare tillbaka i startelvan tog MFF tag i taktpinnen från första början. Men det hjälpte inte. Ineffektiviteten framåt är oroväckande.

En mer ordinarie elva
Återigen ställde MFF upp med en i stora drag ny startelva. Men till skillnad från tidigare var det idag på grund av att många ordinarie (äntligen) var tillbaka. Äntligen kunde di blåe starta med givna spelare som Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen, Sören Rieks, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic och Jo Inge Berget. Gott så.

Ett annat MFF?
Att kunna starta med dessa spelare borde skänka ett lugn och en trygghet till laget. Det borde göra att spelarna känner sig säkrare på plan. Vilket i sin tur gör att det blir lättare att följa matchplanen. Och trycka tillbaka motståndaren. Vi lyckades väl sådär med det. 

Väldigt svårt framåt
Även om många ordinarie spelare var tillbaka så visar det sig tyvärr inte i målprotokollet. Vi skapade mycket framåt, men har fruktansvärt svårt med effektiviteten. 

Klippa Häcken?
Lyckades vi inte med idag. Kanske satsade vi för mycket framåt i dagens match, vilket gjorde oss sårbara bakåt. Det straffade sig mot ett erkänt skickligt kontringslag som Häcken. 

Utsålt igen
Återigen - stor credd till publiken som vallfärdar till stadion. Av fem hemmamatcher under årets allsvenska säsong har det varit i princip utsålt i samtliga. 

PS1.
Det är kusligt vad våren 2018 gör sig påminnd. Vi går in även i denna cupfinalen med en negativ trend, mot ett lag som har medgång på alla plan.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-05-22 19:26:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?