Eleda Stadion, 2021-12-04 15:00

Malmö FF - Halmstads BK
0 - 0

5 snabba MFF – Halmstad BK: Välkommen hem guld 22

5 snabba MFF – Halmstad BK: Välkommen hem guld 22

Utan att varken övertyga eller imponera tog MFF idag klubbens 22:a guld. 0-0 hemma mot Halmstad räckte för att vinna allsvenskan på bättre målskillnad före AIK.

Ståpäls
Ännu ett topptifo idag med en enkel stjärna på Bengt, Håkan och Hans. När spelarna gick in täcktes nedre kortsidan med en svart banderoll med texten “För Håkan, Hans och Bengt”, följt av en blå banderoll med “Framåt”, tillsammans med tvåpinnare med “Malmö FF”, flaggor och bengaler. Det var en riktigt fin inledning som gav oss ståpäls i TV-soffan I Mariefred. 

Tveksamt
Malmö inleder försiktigt och får en halvchans i den 13:e minuten. Precis efter det kontrar Sirius och får en hörna på Friends (vi ser den matchen parallellt på paddan). Det är en hård hörna som slås på första stolpen, touchas och går in i bortre hörnet. 1-0 till Sirius och läget ser bra ut. 

Malmö fortsätter tveksamt, utan att övertyga oss. På paddan ser vi Christian Kouakou gör ett riktigt snyggt 2-0 för Sirius. Ganska direkt går volymen upp på Eleda stadion och vi känner oss trygga utan att MFF spelar bra. 

Halmstad växer in i matchen
I den 24:e min kvitterade AIK, efter att ha reducerat kort innan. Ungefär samtidigt börjar HBK få bättre kontroll över matchen. HBK spelar sansat och satsar på att hindra MFF att göra mål - vilket de lyckas väldigt bra med. Oron stiger. 

Vi övertygar inte
Långt ifrån, Halmstad kliver fram och gör det bra. Det är klart att Halmstad inte vill eller tänker förlora. Vårt spel är för långsamt, för avvaktande, för tveksamt. Det är för mycket stoppa upp, vända hem - istället för att med speed gå mot mål. Vi verkar ha nedprioriterat det snabba omställningsspelet och ffa presspelet som JDT pratat om tidigare.

Ingen krigarinstinkt
Viljan att vinna saknades. Känslan var ganska tidigt att den här matchen vinner vi inte. Så länge AIK låg under mot Sirius var det lugnt, men i takt med att AIK vände blev det mer och mer oroligt. Det såg tungt ut, spelarna hade inget klipp i steget. Men strunt i det - vi vinner och det räcker. Att vinna Allsvenskan med +8 i målskillnad är lika gött som att vinna en match med 1-0. 

PS. Publiken gjorde sitt yttersta idag. Vet inte hur det var på plats (troligen grymt bra), men i TV-soffan var det riktigt bra tryck. Hur det inte kan ge spelarna mer energi är ett mysterium…

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-12-04 17:23:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?