5 snabba MFF - IFK Värnamo: För dålig kvalitet
Inte tillräckligt bra idag heller...

5 snabba MFF - IFK Värnamo: För dålig kvalitet

“Insatsen är bra men den tekniska kvaliteten var alldeles för dålig i sista tredjedelen”, sa Åge Hareide i TV-intervjun efter matchen. Det var en spot on-analys som Himmelriket håller med om.

Målskyttet
Statistiken är på vår sida. Vi har mest boll, flest chanser och flest avslut på mål. Men vi gör inte mål. Detta var den andra raka 0-0-matchen i Allsvenskan, och den tredje i rad utan mål från vår sida. Vi har några av Sveriges bästa anfallare. Varför har de alla kollektivt och unisont hamnat i klubbens historias absolut längsta måltorka? Vi skapar lägen och chanser, men har så fruktansvärt svårt att få in den. Det verkar som att det smittar…

För dåliga passningar och inlägg
Det är inte bara i denna matchen som flera passningar ser slöa, långsamma och oprecisa ut. Dessutom är hörnor och inlägg av dålig kvalitet och adress. Se bara på Ceesays inlägg i den 93:e minuten - 17 meter över målburen…

Ismael Diawara
Än en gång räddar han poäng till oss - vår panter i målet. När Värnamo åt sig in i matchen, spelade bra och skapade chanser under en kvart i mitten/slutet av andra halvlek var det Ismael Diawara som höll oss kvar. Det började med en fantastiskt TV-räddning i 73:e minuten på ett fint skruvat skott från Magashy i Värnamo. Och sedan igen på samma spelares skott i 82:a minuten, och kort därefter återigen.

AC:s lyft i andra
I första halvlek gick det mesta fel för Anders Christiansen. Skotten togs långt utifrån och allt gick utanför målramen. Men i den andra halvleken var det tvärtom. Han var snabb, kreativ och fick med sig bollen. Han spelade fram, skapade många farliga lägen och tog själv flera avslut som nu gick på mål. Men på det hela taget räcker det inte. AC har passerat sitt bäst före-datum.

Sergio Peña
Storyn kring Sergio Pena fortsätter och vad som egentligen har hänt får vi kanske aldrig veta. Men idag var han riktigt bra på plan. Oerhört bolltrygg, passningssäker ocgh arbetsvillig. Det är konstigt att han inte får mer speltid. 

PS1.
Dagens resultat gjorde att vi passerades av Kalmar FF. Smaka på den. Vi ligger bakom Kalmar FF i tabellen. Någon måste avgå!

PS2.
Nu blir det gräsbyte på Eleda stadion. Får vi någon gräs-TV den här gången, Malmö FF? Och en blå traktor till Ole Törner?

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-10-09 17:08:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?