Eleda Stadion, 2021-10-03 17:30

Malmö FF - Mjällby
0 - 1

5 snabba MFF - Mjällby: Formsvackan fortsätter
Idag var det läktaren som levererade - inte spelarna.

5 snabba MFF - Mjällby: Formsvackan fortsätter

På planen var det inte bra idag, om man inte håller på Mjällby så klart. Nej, den stora behållningen var marschen och supportrarna.

Läktaren
Denna rubrik av dagens 5 snabba var given redan innan matchen startade. Läktaren bjöd på ett klassiskt halsduks- och flaggtifo med rökiga bengaler i vitt och himmelsblått. Klacken på Norra stå eldade på med sång hela matchen, i gammal god stil.
Tack MT96, Supras, Ultras och alla andra grupper och personer som jobbat med tifo, marschen från Möllan och allt annat. Ni är guld värda. Tack också till alla 21 067 personer i hela publiken. 

Avtackningen
Äntligen fick Rasmus Bengtsson och Behrang Safari den välförtjänta avtackningen inne på stadion inför fullsatta läktare. Fast nog var det en lite tam avtackning.
Killarna intervjuades kort i Discovery i spelargången innan de gick in på planen en kvart innan matchstart. Då kom JIB och stack in huvudet mellan dem och flinade. Vad gjorde killarna efter den officiella avtackningen? Hoppade upp på Norra stå så klart. En stund i varje fall...

Tagna av stunden?
Visst hade vi världens chans i den 13:e minuten där Colak passar in till AC som missar. Kort därefter kommer Mjällby fram på sin vänsterkant. Ett halvdassigt skott touchar på en MFF:are och det ser ut som att Johan Dahlin går upp och plockar ner den. Men framför TV:n ser vi inte riktigt pga röken och helt plötsligt jublar de gulsvarta. Mål? För Mjällby? Va?
Mjällby visade att de är ett lag i medgång just nu, trots att tabellen säger bottenlag. De tog oss på sängen, spelade riktigt bra och gjorde det svårt för oss.
Första halvlek var riktigt dålig av oss. Vi är bättre än detta. Varför har vi då så svårt att få till det? Det sker lite för ofta för att det ska kännas bra. 

Andra halvlek – ingen förbättring
Det börjar bättre i andra. Vi skapar initialt ett helt annat tryck där JIB har ett skott mot mål redan efter 53 sekunder. Colak missar sedan öppet mål efter 1.45 och har ett skott på mål efter 4 minuter. Vi skapar två hörnor under de första fem minuterna. Men det vill sig inte. Det räcker inte med lite högre tempo. Vi måste skapa chanser också. Och sätta dem vi får. 
För en gångs skull väntar inte JDT med att göra byten, men det hjälper inte heller. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra. Plus att Mjällby istället gör en riktigt bra match. 

Sluta snacka, AC
Snälla AC, du är en briljant fotbollsspelare, men varför måste du snacka till dig en massa gula kort. Det är så onödigt. Du borde ha lärt dig vid det här laget. 

Hatten av för er idag, Mjällby AIF.
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-10-03 19:31:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?