5 snabba MFF - Olympiacos 0-1: Stark insats trots förlust

5 snabba MFF - Olympiacos 0-1: Stark insats trots förlust

Rydström överraskade med att starta Loukili och bänka Christiansen. Dessutom saknades IKT helt och hållet i truppen. I före matchen-intervjun på Disney sa Rydström att IKT fick en boll långt ut på foten på träning i veckan och det “funkade inte” idag. Rydström sa också att både Oliver Berg och Anders Christiansen var ”tveksamma” att starta, vilket “öppnade för Zakaria Loukili” i en 4-2-3-1-uppställning. 

Inledning i 190
Gasen i botten och öka - så verkar båda lagen och publiken ha tänkt ikväll. MFF spelade inledningsvis lugnt, klokt och smart, gick inte bort sig utan stod upp bra mot de grekiska mästarna och förra årets Conference League-mästarna. 
Det höll i en halvtimme, sedan kom Olympiacos i en snabb kontring på vänsterkanten och efter en lätt chipp av El Kaabi över Johan Dahlin stod det 0-1. Då lugnade matchen sig något. 
I intervjun före matchen sa Rydström också att han ville att “matchen ska leva, som vi inte lyckades med mot Sparta och Rangers”.

Och det lyckades vi bra med - matchen levde även om vi låg under med 0-1.

Spela mot hög press
Är vi inte jättebra på. Flera gånger idag fastande vi i Olympiacos höga press. Vi försökte spela oss ur den men ofta fastande vi och tappade bollen (måste ha en större rörlighet i laget) . Det är ffa i Europa spelat vi åker på detta - lex Sparta Prag och Rangers. Och idag Olympiacos.

Det är något som Rydström et al behöver utveckla till nästa år.

Zakaria Loukili
Killen är 18 år, kastats in i hetluften och får starta på centrala mittfältet i en EL-ligamatch mot Olympiacos - och han gör det så bra. Visst, han fick ett gult kort efter att ha kommit sent in i en situation - men vem gör inte det. Han tog verkligen chansen när han fick den. Bra där Loukili. Och helt rätt av Rydström. 

Efter 60 minuter byttes han ut mot AC. 

Johan Dahlin
Han gjorde vad han kunde på målet. Och straffen han orsakade var en minimal touch - men visst det blir straff där (smart av El Kaabi att tåa iväg bollen). Men i övrigt gör Johan Dahlin en massa bra räddningar och håller oss kvar i matchen. Och totalt psykat ut El Kaabi när han ska slå straffen. 

Återigen visar Johan att han är vår och Sveriges bästa målvakt just nu. 

Avsluta med starkaste laget
Vi brukar ju säga att man ska starta med starkaste laget. Idag gjorde Rydström tvärtom - och avslutade med starkaste laget. Med AC, Oliver Berg och Otto Rosengren in var det vi som tog över, tryckte på, kämpade och slet. 

Vi var värda en kvittering på slutet. 

På måndag är det match igen - IFK Göteborg hemma kl 1910 på stadion. Är det då vi bärgar guldet?

Sarr vi!

PS1.
Klacken och publiken gjorde en fenomenal insats. I varje fall hördes det väldigt bra och högt i TV-rutan. Så pass så hustrun bad mig sänka volymen. 

PS2.
Det var långa stunder en bra match med bra spel. Kul. 

PS3. 
Förresten - varför spelade vi inte så här mot Västerås i lördags?

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2024-10-24 22:59:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????