Malmö FF - Skövde AIK
2 - 0

5 snabba MFF - Skövde: Övertygande enkelt
Sebastian Nanasi har precis skottat in 2-0 till MFF.

Idag drog säsongen igång på riktigt med första tävlingsmatchen i Svenska cupen mellan MFF och gästande Skövde AIK. Strålande sol, fem plusgrader, lapp på luckan och en komfortabel seger. Härligt.

Fart och press direkt
MFF tog tag i matchen direkt och var skoningslösa mot Skövde. Ett intensivt passningsspel kombinerades med snabba djupledslöpningar gjorde att Skövde knappt hade bollen.
De få gångerna som Skövde väl hade bollen var di blåe där direkt och stressade och tog den enkelt tillbaka.
Det var varken förvånande eller orättvist att 1-0 kom redan efter tio minuter - IKT efter chippassning från Nanasi. Och 2-0 efter 15 minuter - Nanasi på framspelning av AC.

Passningsspelet
Som vi saknade det förra säsongen - passningsspelet. Och så skönt det är att vi hittat det igen under HR:s ledning. Snabbt, enkelt, rörligt och precist kunde man såga sig igenom Skövde-försvaret och skapa läge på läge.
Ytterst sällan såg vi förra årets förbannelse - stanna upp, avvakta, spela hem igen. Bra där.

Löpningarna
Det är väldigt tydligt att HR vill se ett springande MFF. Det känns som att killarna sprang, sprang och sprang - för Eric och Skåneland. Så mycket som de sprang under första halvlek sprang de nog inte under hela förra säsongen.

Busanello
Han blir mer och mer bekväm på vänsterkanten den gode Busanello. Bakåt känns han stabil (ja, Skövde satte varken honom eller övriga backlinjen på några större prov idag). Det jag noterade och gillade idag var hans offensiv-lusta. Han drev upp bollen, slog offensiva passningar, var själv med upp mot straffområdet och försökte sig på nåt skott också. Det såg ut som att han tyckte det var kul att spela fotboll idag.

Ungtupparna
Det är en fröjd att titta på när Sebastian Nanasi, Hugo Larsson, Hugo Bolin och Patriot Sejdiu spelar fotboll. Självklara i MFF:s A-lag och högaktuella som startspelare. Det märks att de har Henrik Rydström förtroende och de är alla ett gott betyg till MFF:s akademi.

PS1.
AC:s klack till Nanasi efter 90 sekunder. Mumma.

PS2.
Enligt rapporter gick det bra för personen som insjuknade hastigt i första halvlek, där matchen bröts i 10-15 minuter. Skönt. Intressant att notera är att matchens karaktär ändrades helt efter det uppehållet. MFF:s överlägsna spel och tempo kom av sig.

PS3.
Skövdes tränare Tobias Linderoth verkar ha kvar sitt häftiga humör från spelartiden. Gult kort efter 35 minuter säger allt. Han verkar också ha applicerat sin egen spelstil på Skövde-killarna; “In och kötta”.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-02-19 15:01:00