5 snabba MFF - Union Berlin: Allt är mög!
Bäst ikväll

5 snabba MFF - Union Berlin: Allt är mög!

Inkastad pyroteknik och bangers från bortaläktaren gjorde kvällen till en sorglig historia.

Fantastiskt tifo
Återigen bjöds vi ikväll på ett fantastiskt tifo av MT96. Tack! Ni är så bra på det ni gör. Tifot var kvällens stora behållning. 

Bra i 58 minuter
MFF spelade inledningsvis bra ikväll. Vi gynnades av att Union Berlin backade hem och lät oss föra matchen - precis så som de gillar att spela. När de dessutom fick en spelare frilägesutvisad i slutet av första halvlek, då AC drogs ned, kändes det som att här kanske vi ändå kan klara en poäng. 

Pyro och bangers
Det var mycket pyro och bengaler i matchen - på ett snyggt och kontrollerat sätt - i båda klackarna. Men en kvart in i den andra halvlek singlande en röd raket in över plan från Union Berlin-klacken. Sedan en till. Och ytterligare en. MFF-klacken blev skogstokig, liksom stora delar av övriga stadion. Som om det inte räckte slängdes det in en banger också, som exploderade nära flera människor på läktaren och inne på plan. Alla MFF:are på stadion, inkl stora delar av Union Berlin-klacken, vände sig mot tyskarna som kastade in. 
Varför ska då någon i MFF-klacken kasta in en röd bengal på plan? Varför. Vi är bättre än så. Lägg ner sånt.

Matchen borde brutits
Att domaren lät spelet pågå trots tre röda raketer som singlade in på plan, och en banger, är obegripligt. Även om han till slut stoppade spelet. Det tog ganska lång tid att lugna ner stämningen på läktaren, som på sina ställen var hätsk och direkt fientlig. Det enda raka hade varit att bryta matchen. 

Spiken i kistan
Tio minuter efter att spelet återupptagits gjorde UB mål på en snabb kontring - så som de gillar att spela. Det blev spiken i kistan; MFF hämtade sig aldrig och hade inget att komma med.

Det blev en riktigt tradig kväll. 

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-10-06 21:46:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?