5 snabba MFF - Värnamo: Onödigt poängtapp på slutet

5 snabba MFF - Värnamo: Onödigt poängtapp på slutet

Fem ändringar i startelvan - och ändå en stark uppställning. Som inte kom upp i nivå - kanske med en viss "baksmälla" efter segern mot Qarabag i veckan. Även om det var zömnigt i början blev det lite bättre i andra halvlek. Men slarvigt försvarsspel på en hörna gjorde att vi tappade segern.

Zzzzznark
Förutom första tio minuterna var det ett riktigt sömnpiller vi fick i första halvlek. Tempot var lågt, vilket passade Värnamo som hand i handske. MFF försökte i början men Värnamo backade hem och stod upp bra mot MFF, som aldrig skapade något riktigt farligt i första. 

Hugo Bolin
Vad finns det för bättre sätt  att fira att man blivit uttagen till landslaget än att göra mål? Nä, precis, tänkte Hugo och gjorde just det - mål. Från vänster sida avancerade han nedåt nedåt nedåt innan han tog ett steg inåt uppåt och skottade ett inlägg som gick igenom försvaret och in i mål bakom gamla MFF-keepern Viktor Andersson

LBJ
Han är inte de stora rubrikernas man (inte så ofta i varje fall) men jäklar i min låda vilket jobb den karln gör. Alltid. Springer, sliter, jobbar oh gör sina medspelare bättre. Och laget också så klart. Vi vore inte samma lag utan Lasse Berg Johnsen. Och hemjobbet han gör på Värnamos kontring i 79:e minuten. Och rensningen i 87:e minuten. Ojojoj. Vilken guldklimp han är. 

Stabilt försvar
Förutom slarvet på hörnan som gav straff till Värnamo var det väldigt stabilt i försvaret. Och det lilla som slank igenom hade Ricardo Friedrich inga problem att ta hand om. 

Olidlig väntan
Nu är det landslagsuppehåll (suck) och vi får vänta två veckor (!!!) på nästa match; lördag 19 oktober kl 15 möter vi Västerås borta. Då kan guldet bli helt klart. 

Sarr vi!

PS1.
Ni såg banderollen före match, och jag påminner gärna om det. Vi har en ung MFF-supporter - Jonte - som behöver ett nytt hjärta. Så anmäl dig till Donationsregistret

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2024-10-06 18:29:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?