5 snabba MFF vs Gais: Birma show efter 5-1 mot Gais
Ännu en Mr Hattrick i den himmelsblå dressen

Gais började bra och stod upp i fem minuter. När MFF sedan tog över dröjde det fyra minuter innan Veljko Birmancevic inledde sin hattrick-svit på under åtta minuter. Det säger det mesta om matchen.

MFF visade snabbt var skåpet skulle stå i denna match - på Gais planhalva. En komfortabel seger med 5-1 och det känns allmänt väldigt bra just.

1. Veljko Birmancevic
Han sällar sig till en fin skara himmelsblå som har gjort hattrick i MFF; Lasse Larsson, AC, Colak, Vidar Örn Kjartansson, Markus Rosenberg och många fler. Idag lossnade det under knappt tio minuter för den gode Birma som sköt och stötte in målen efter fint förspel av lagkompisarna. I övrigt visade Birma att han tränat på sig lite muskler under vintern, och han såg glad och spelsugen ut.

2. Djupledsspelet
Är det en slump eller vill Milojevic se ett snabbt djupledsspel? Jag tror på det sista då våra tre första mål kom efter bollerövring, snabb omställning och ett snabbt djupledsspel. Om det är planen så gillar jag planen.

3. Centrala mittfältet
Så länge AC och Nanasi var på plan dominerade vi det centrala mittfältet. Fast å andra sidan - mot ett lag som åkte ur Superettan i höst, med ett stort antal spelare som inte tidigare spelet på så här hög nivå, ska MFF dominera det centrala mittfältet alla dar i veckan. Men "sämre" lag tenderar att göra årets match mot MFF, och vi klarade av att hantera detta på ett tryggt och bra sätt. Fortsätt så.

4. Publiken
3 300 i publiken på en match i slutet av februari. Bra tryck matchen igenom. Det märks att vi är många som har längtat efter tävlingsfotboll. Det kan bli en bra säsong det här.

5. En smekare i krysset
Dagens enskilt största behållning var AC:s frispark till 4-1. Långt ner på vänstersidan, i dålig vinkel, blåst och snöblandat regn drar han den i en hög fin båge, över Gais-målvakten, i stolpens insida och in i nätet. Sicket mål, oh captain, my captain.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-02-20 17:19:00