NP3 Arena, 2022-07-01 19:00

Sundsvall - Malmö FF
2 - 1

5 Snabba Sundsvall - MFF

Laget som alla andra topplag demolerat uppe i Norrland gör två mål, vilka inga andra topplag hade släppt in, på MFF och vinner till slut matchen. En snabb? Genant. Punkterna efter matchen mot Helsingborg kvarstår och förstärks.


1. Milos
AC står i halvtid och säger att det enbart handlar om att trumma på varpå målen kommer. Milos? Ändrar formation och gör matchens andra byte varpå vår tidigare överlägsenhet är som totalt bortblåst mellan minut 45-60. Efter att ha varit arrogant och startat med Rakip och Hugo mot HIF gör han idag sex (!) byten i startelvan. Succèn uteblev då Patriot inte lyckas rädda honom med en sekund till godo denna gång. 
 
2. Malmö FF:s spel 2022
En sekund från en poäng mot seriens två sämsta lag i veckan i och med nämnda Patriot-mål i måndags. Finns det fortfarande folk som tror att lagets start på säsongen är en tillfällighet, 13 seriematcher in? AC säger i halvtid att laget har en ny tränare och att de fortfarande anpassar sig. Jaha? Detta var nämligen årets 19:de tävlingsmatch. Hur många matcher snittar en MFF:tränare Norling och fram, 70 kanske? Givet att vi inte kan göra mål om livet hänger på det men uppfinner nya dåliga sätt att släppa in från ingenstans i parti och minut kan det vara hög tid att “sätta spelet” nu. Handen upp de som tycker att Malmö FF 2022 ser ut som ett guldlag. 
 
3. Våra offensiva hot
Abubakari gör nära nog 60 minuter idag, hur ofta är han i bild? Han kröner vidare sin afton med att missa matchens bästa chans i 89:e. Vidare IKT missar ännu en match, liksom Toivonen. Rieks lyckas missa ett par chanser som han aldrig missade innan han förlängde kontraktet och Berget går ifrån ännu en match förutan poäng. Vårt målsnitt är just ovanför ett mål per match, 13 matcher in. Det är en närmast chockerande försämring sett mot förra året. För egen del anser jag att vi inleder matchen genom att spela vårt eget smånätta spel offensivt vilket leder till massvis av riktigt bra chanser. Detta överger vi direkt i andra då vi oförklarligt börjar spela mer direkt och på chans. Sundsvall tackade och tog emot. 
 
4. Vår ramstarka defensiv

Dahlin bör göra otroligt starka matcher om vi ska motivera en målvakt som missar 50% av matcherna. Det gör han inte idag. Lasse Nielsen är slarvig och precis överallt mest hela tiden. Chalus kan få bort den bollen på iaf 10 sätt som inte riskerar ett Helan & Halvan-mål och Knudsen - vad är han egentligen bra på utöver inkasten? Erik Larsson kröner inte heller han sin afton med en godkänd insats inför familjen i Sundsvall. Herregud. 
 
5. Den sportsliga ledningen

Ett halvår in undrar man hur mycket bättre Chalus ansågs vara än Eile. Var detta inte ett uppenbart tillfälle att satsa på egna och inte ta in utländska spelare utifrån? Abubakari startar säsongen som ensam backup-striker till IKT. Ett år in är det helt uppenbart att han inte är redo för MFF och att vi borde 1: lånat ut honom inför säsongen för speltid & 2: köpt en backup som var det. Borde vi kanske ersatt Bonke då Lewicki i skrivande stund spelat just under 25% av matcherna de senaste 18 månaderna? Milos...? Det finns rätt mycket att ta upp vad gäller Georgsson/Asterhed men jag är alldeles för arg för att lägga en sekund till av min energi såväl som fredagskväll på den här sorgliga ursäkten till match.

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-07-01 21:28:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?