5 snabba Värnamo - MFF: Utan fart och kvalitet
Mög!

5 snabba Värnamo - MFF: Utan fart och kvalitet

Jonas Therns pågar mot Milos Milojevics pågar i vår allsvenska premiär på Finnvedsvallen. Thern sa i försnacket att “vi har stor respekt för MFF, men om vi bara kan komma till fler avslut så kan även vi hota MFF”. Det gjorde de.

Händelsefattigt
Första halvlek går till historieböckerna som en av de mer händelsefattiga halvlekarna genom tiderna. Värnamo hade ett skott på mål, som JD räddade, MFF hade noll skott på mål. Vi var uddlösa, ineffektiva, temposnåla (gå-fotboll) och kvalitetsfattiga. Värnamo gjorde det svårt för oss med sitt effektiva presspel, ffa i vår uppspelsfas. Därför var bytena i halvlek önskvärda. 

Även i andra halvlek
Tempot var initialt bättre i andra halvlek och efter bara fyra minuter på plan hade nyinbytte Ola Toivonen MFF:s första skott på mål. Men det hjälpte tyvärr inte. Det låga tempot och den lika låga kvaliteten från första halvlek smög sig på och vi gick i återigen i Värnamos fälla. Summa summarum var nog Värnamo närmast ett mål. 

Vår svåraste motståndare
Det pratades om denna motståndare i TV-sändningen innan matchstart. Och kvällens match bekräftade det. MFF:s svåraste motståndare är MFF. Vi är laget som alla vill slå, som alla mäter sig med. Det betyder att alla lag, speciellt på sin egen hemmaplan, lyfter sig och anstränger sig lite extra. Om vi då inte håller den höga nivå vi kan, ja då går det sällan bra. 

Vallen
Omgiven av Lagan på tre sidor bjöd Värnamos hemmaarena Finnvedsvallen in till en vacker solnedgångsmatch, där ett nostalgiskt varmt skimmer lyste över vallen. Det blev också ett nytt publikrekord ikväll på Finnvedsvallen med 4 930 personer. 

Birmancevic
Mysteriet Veljko Birmancevic växer och blir allt svårare att förstå. Han började säsongen i samma lysande stil som vi minns honom från 2021. Men ikväll, återigen den här säsongen, fick han inte till det. Löpningarna sitter inte, dribblingarna funkar inte, passningarna går inte fram och inläggen fastnar oftast på en motspelare. Milos har enträget spelat honom trots att han inte varit i form, men nu får det vara nog. Det tyckte nog också Milos eftersom han plockade av Birma i paus. Bänka Birma och försök i lugn och ro reda ut vad som stör honom. 

PS1.
Återigen visade kvällens match att vi behöver en vänsterfotad vänsterback. 

PS2. 
Vi är trots allt fortfarande obesegrade i årets allsvenskan.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-04-21 20:54:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?