5 spaningar efter AIK - IF Brommapojkarna
Nicolas Stefanelli gjorde AIK:s enda mål i matchen från straffpunkten.

5 spaningar efter AIK - IF Brommapojkarna

Ett ungt och reservbetonat AIK förlorade hemma mot Brommapojkarna med 2-1. Det ska inte dras några stora växlar av denna drabbning men här är mina tankar kring dagsläget.

Det är lätt att säga när man inte vinner en träningsmatch att resultatet spelar ingen roll. Men det är bara att tugga i sig det att så är det för laget och tränarstaben, det tävlas faktiskt inte om några poäng. Det man vill se är mönster och tendenser på det man jobbar med i veckorna på träningsplanen. 

Med det sagt så fick vi idag se ett reservbetonat AIK där spelare som inte fått spela så mycket på försäsongen få viktiga minuter i kroppen. Där stannar i princip det positiva från denna match, det var inte mycket som såg bra ut. Även om det är många ordinarie som inte var med idag så förväntar iallafall jag personligen mer från AIK.

Det man inte får glömma är att vi möter liksom Brommapojkarna. AIK ska vinna mot dem oavsett vilket lag Bartoscz ställer ut på banan, vi är AIK. Vill dock betona att det är inte nu vi ska summera säsongen efter en träningsmatch på vårkanten för ingen kommer att komma ihåg den sen när vi stänger 2021. 


Lucas Forsberg fick genomföra sina första minuter i den svartgula tröjan. 


Yasin Ayari ska ha sitt kontrakt nu

En av få ljusglimtar idag på spelarfronten var ändå unge Yasin Ayari. AIK:s akademi fortsätter producera unga spännande spelare, här har vi en yngre version av Bilal Hussein. Yasins styrkor tycker jag syns väldigt tydligt, han är duktig i presspelet trots sin storlek och hans ambition är att alltid att spela bollen framåt. 

Precis som i fallet med Bilal Hussein så bör Henrik Jurelius agera snabbt här och erbjuda Yasin Ayari ett kontrakt snarast. Det måste vara perfekt för Yasin att få träna i en miljö med att gå bakom Sebastian Larsson med all erfarenhet och kunskap han sitter på. 

Pigg första halvlek av Erik Ring

Erik Ring fick chansen att spela från start idag. Konkurrensen ute till höger är väl inte mördande med Saku Ylätupa som konkurrent, där bör man ge Erik chansen tycker jag. Saku har fått sina chanser nu och han har verkligen inte varit briljant, vägen ligger öppen för Erik Ring. 

Tycker han stod framförallt för en bra prestation i den första halvleken där han sattes mycket i spel på sin högerkant och utmanade sin försvarare. Han lyckades bland annat ordna straffen som Stefanelli förvaltade efter en fin soloprestation. 

Ebenezer Ofori har en bit kvar till sitt forna jag

Vår kära Ebenezer Ofori fortsätter att ha ett stort frågetecken kring sig. Det snackas mycket om att han ligger efter på den fysiska biten men det har man samtidigt sagt nu i över ett år nästan, när premiären mot Degerfors äger rum så kräver jag att han ska vara redo. 

Vi vet alla vad han kan, när han lämnade AIK för Stuttgart så var han allsvenskans bästa innermittfältare. Det är därför jag personligen har så höga förväntningar på honom, när han kommer till sin rätta igen så kommer han att ge detta AIK en högre nivå i passningsspelet vilket skulle leda till att laget totalt sett får ett bättre eget spel med bollen. Men det är dags att börja växla upp nu, det är inte långt kvar till att det är skarpt läge.  

Viktigt att få igång Nicolas Stefanelli

Även om det var en träningsmatch så är jag övertygad om att det alltid är viktigt för en anfallare att göra mål. Speciellt för en spelartyp som Stefanelli som just är i AIK för att producera mål, man får även känslan av att han som person behöver extra mycket självförtroende för att flyga. 

Fotbollen är oftast en lek med siffror men det såg ut att döma som att han fick spela lite släpande anfallare bakom Bojan Radulovic. Argentinaren visade faktiskt upp att han är mer än bara en spelare som ska vara i boxen, han länkade bra i spelet i de små ytorna. 


Det ryktas om en återkomst till AIK för Alexander Milosevic. 


Alexander Milosevic ryktas vara nära AIK igen

Nu byter jag spår helt från matchen som spelades jag vet men det går inte att undvika ryktena som cirkulerar om Alexander Milosevic. Det råder meningar kring honom av vissa supportrar att man inte vill ha honom på grund av hans ålder, att han inte skulle vara en försäljningsbar spelare. 

Min åsikt är att det inte är något att tveka på. Alexander Milosevic ska hem, så enkelt är det i min bok. Grymma spelare är alltid välkomna till AIK och detta AIK behöver förstärka laget också med spelare som kan bidra här och nu.

Vi kan inte bara ha unga spelare, vi måste ha spelare som tar flaggan och visar vägen för dem yngre också. Det optimala hade varit att han skriver på ett längre kontrakt denna gången såklart men jag tycker vi ska ta hem han ändå. 

Per Karlsson blir inte yngre med åren tyvärr även fast vi alla tror att han är odödlig. Alexander Milosevic skulle kunna gå vägen till att bli en kulturbärare som Pertan och som en potentiell framtida lagkapten också. Har AIK möjligheten att värva Alexander Milosevic så ska man göra det, det är ingen diskussion i min värld. 


Vad tycker ni om matchen och vad tänker ni kring Alexander Milosevic?

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-03-14 19:07:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen