5 spaningar efter Brommapojkarna - Djurgården
Magnus Eriksson deppar efter förlusten.

Djurgården åkte till Grimsta IP för säsongens andra match. En dålig andra halvlek och tre snabba mål medförde att hemmalaget kunde åka hem med segern. Matchen slutade 3-1 till Brommapojkarna.

Magnus Eriksson involverad i det mesta framåt
Mange fick återigen spela lite lägre ner i banan som en sittande mittfältare bredvid Curtis Edwards. I förra helgens träningsmatch stod han för tre assist från den här positionen. Idag styrde han spelet från matchminut ett. Han kom ofta ner och hämtade boll på egen planhalva. Därifrån dikterade han spelet med långa passningar ut mot kanterna, på de framrusande ytterbackarna. Samtidigt bidrog Eriksson med många bollvinster i såväl den offensiva som den defensiva tredjedelen. Detta bidrog till ett stort bollinnehav i framför allt den första halvleken. Djurgården och Magnus Eriksson blev allt tröttare ju längre matchen gick och dominansen avtog.

Fortsatta problem för Emir Kujovic
Den långe anfallaren missade matchen mot Akropolis med skadeproblem, men fick idag chansen från start. Han fick tidigt en bra chans från mitten av straffområden efter en rörig situation. Skottet var dock löst och mitt på mål. Förutom en nick senare i matchen var Emir Kujovic totalt osynlig genom hela matchen. Pressen han försökte sätta igång var lönlös. I och med hans längd och tyngd blev spelet väldigt statisk och mycket ansvar hamnade på yttrarna. Vi ska dock komma ihåg att anfallaren missat en del träningar under försäsongen på grund av skada. Kujovic blev utbytt i andra halvlek utan att ha uträttat något speciellt.

Stabil insats av Jacob Une Larsson
I dagens match bildade Jacob Une Larsson mittbackspar med unga Melker Jonsson. Båda gjorde en bra match individuellt och Une stack ut speciellt. Tommi Vaiho satte ofta igång spelet med korta utsparkar till Une Larsson. Från utsidan av eget straffområde hittade han yttrarna och ytterbackarna med långa precisa passningar. Han var starkt bidragande till de många spelvändningar som Djurgården jobbade med under den första halvleken. Trots tre insläppta mål gör Jacob Une Larsson inga misstag och kan vara nöjd med sin individuella insats. Han kom upp bra på Bärkroths hörna och kunde nicka in Djurgårdens enda mål.

Otroligt svag andra halvlek
I första halvlek hade Djurgården totalt övertag och vann mycket boll. Detta fortsatte fram till ungefär timmen spelad. Därefter fick laget problem. Brommapojkarna började sätta in en hög press, som gav resultat. Backlinjen och Tommi Vaiho blev stressade och fick slå ifrån sig bollen utan att bilda något eget spel. Brommapojkarna vann tillbaka bollen och kunde bygga nya anfall mot vår trötta backlinje. Det skapades större ytor mellan våra lagdelar vilket Brommapojkarna kunde utnyttja. Hemmalagets övertag i slutet av matchen resulterade i två snabba mål inom loppet av några minuter. Djurgården klev därmed upp för att jaga en kvitteringen, vilket gjorde att Brommapojkarna kunde kontra in 3-1.

Finns det inga inomhushallar i Stockholm?
I den första träningsmatchen mot Akropolis förra veckan låg temperaturen på omkring -10. Idag var temperaturen på Grimsta IP runt -7. Mot Akropolis gick Isak Hien ut med skada och en skadedrabbad trupp blev ännu mer skadedrabbad. Det måste vara oroande för läkarteamet och tränarna att se spelarna göra alla dessa explosiva löpningar. Imorgon spelar vi tack och lov inne på Tele2, men om vädret fortsätter vara som det är behöver inomhushallar hittas.