-
-

5 tankar efter Varberg - Djurgården: "På söndag skickar vi en till antagonist in i krisläge"

5 tankar efter Varberg - Djurgården: "På söndag skickar vi en till antagonist in i krisläge"

Tredje raka segern för Blåränderna - som fortsätter klättra i tabellen efter en riktig krigarinsats borta mot nykomlingen Varberg. Här kommer några tankar efter den sköna segern.

Mästartakter under den första halvleken

Djurgården klev ut som ett lag som vinner titlar. Metodiskt och välstrukturerat nötte man ner Varberg som inte orkade stå emot. Att prestera på detta sätt på bortaplan när vädret är bedrövligt och publiken saknas, visar på att Blåränderna är ett topplag att räkna med i år igen. Trots att prestationerna varierat i inledningen på säsongen har vi nu äntligen kommit in i samma rytm som förra säsongen, och vi vet ju hur det slutade.

Radetinac Järnkaminer

Järnkaminen vars karriär skulle varit över ett antal gånger de senaste säsongerna har den här säsongen varit kritiserad (av bland annat mig själv). Många gånger har frågan ställts om det inte är dags att byta ut Haris på högerkanten, men spelar Radetinac som han gjorde i första halvlek idag, så kommer han bli enormt viktig för resten av säsongen. En läcker assist och en fixad straff. Var överlägsen första 45 minuterna idag. Hoppas inte skadan han drog på sig är något som håller honom borta från planen länge.

Raka vägen in i derbyt med en strålande form

3 raka segrar och ett spel som övertygar. DIF kliver in till söndagens derby med ett strålande självförtroende mot ett bajen som oväntat harvar runt i mitten av tabellen, med ett spel som ofta sett riktigt dåligt ut. Med den erfarenhet som vi har så är det alltid jobbigt att gå in till ett derby som favoriter. Men visst är man hellre i Djurgårdens sits än bajens. På söndag är det dags för oss att få en till antagonist att krisa och sparka sin tränare.

En trupp som känns riktigt stabil

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag varit skeptisk till om vår trupp är tillräckligt bred för att klara av ett så tätt matchande. Men, trots skador och annat elände vad gäller spelare som inte är tillgängliga, så är det andra som inlett säsongen på bänken som nu kliver fram och visar att även dessa håller måttet för att vara med i ett topplag i Allsvenskan. Förhoppningsvis kommer skadeläget ljusna framöver men truppen som Kim & Tolle besitter ser riktigt fin ut. Förväntningarna på fortsättningen av Allsvenskan och Champions League kval börjar bli riktigt positiva.

“Var är Banda?”

“Var är Banda?” är det många supportrar som undrat i inledningen på säsongen. För nu när han är på plats så finns det mycket som tyder på att Banda är en bra allsvensk mittfältare. Enligt uppgifter så har han haft kämpigt att komma in i Kim & Tolles taktiska spelsätt och att det är därför som tränarparet dröjt lite med att använda honom. Men det senaste matcherna och speciellt idag gör han verkligen det mesta rätt. Vinner hörnor, inkast, fördriver tid och skapar även lägen framåt. Snart borde det vara dags för Banda att ta plats i startelvan, och där tror jag sannerligen inte han kommer ha några problem.

Daniel Bergholm2020-08-06 07:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården