Alf Westerberg kommenterar dagens svidande förlust

Det var knappast någon rolig match för TFF mot norska Bodö/Glimt, man förlorade med hela 5-2!

TFF förlorade i dag med 2-5 mot Bodö/Glimt. ’Ett veritabelt ras’, säger Alf Westerberg till TEAMtalk om andra halvlekens inledning.

Det var en märklig match mellan Trelleborg och norska Bodö/Glimt i La Manga. Anledningen till det stavades ”vind”. Eller rättare sagt "mycket vind".

”Det var halv storm och spelet blev som det blev, även om jag inte vill skylla förlusten på det”, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

I den första halvleken hade Trelleborgslaget vinden med sig och även en hel del av spelet. TFF gjorde också halvlekens enda mål genom Jonas Nilsson. Enligt Westerberg en riktig pärla från 30 meter som med hjälp av vinden borrade sig in i ena krysset.

Dessvärre blev andra halvlek en helt annan historia. ”Vi hade bra balans i första halvlek och skapliga intentioner. Men i början av andra halvlek upplevde vi ett veritabelt ras. Försvarsspelet rämnade fullständigt och vi släppte in fyra mål på åtta minuter. Det var inte roligt - mycket milt uttryckt”, säger Westerberg.

Redan tolv minuter in på andra halvlek hade Bodö/Glimt vänt 0-1 till 4-1. Efter det var det egentligen aldrig någon match. Spelet jämnades ut och TFF gjorde enligt Westerberg ”en hygglig avslutning”. Glimt gick upp till 5-1 innan Jonas Nilsson fastställde slutsiffrorna till 5-2 med sitt andra mål för dagen. Martin Andersson hade blivit fälld och Nilsson slog in tröstmålet på straff.

Återigen lyste anfallsparet Mika Kottila och Ronny B Petersen med sin frånvaro i målprotokollet. Ett faktum som oroar Westerberg.

”Det känns inte riktigt bra. Än värre är att vi inte får med dem i spelet. Petersen är matchovan och Kottila har varit i väg på landslagsuppdrag, likväl hade man önskat att de hittat in bättre. Där saknas en hel del”, säger den assisterande tränaren.

Första halvlek var i alla fall en liten ljusglimt för Trelleborg. Två andra var Jonas Nilsson och Markus Persson.

”Markus spelade 70 minuter och var bra. Kan han bara var skadefri kommer han att få spela en hel del i allsvenskan. Jonas hade mycket energi och var den som bäst mätte sig med norrmännen”, avslutar Westerberg.

I morgon reser TFF-truppen hem från La Manga. Med drygt en månad kvar till den allsvenska starten finns fortfarande mycket att jobba med.