7 dagar kvar: Coronan och fotbollen

7 dagar kvar: Coronan och fotbollen

Äntligen börjar Allsvenskan. Och som vanligt räknar Himmelriket ner MFF:s premiär med en fråga per dag. Vi börjar med smittan.

2020 kommer gå till historien, det här kommer vara året som ingen av oss lär glömma. Och det oavsett hur Allsvenskan slutar. Ingen av oss har någonsin varit med om något liknande, och förhoppningsvis behöver ingen av oss heller uppleva detta igen. Berätta kort om dina allmänna tankar om årets säsong som alltså är flera månader försenad tack vare den rådande pandemin.
 
Kalle Dahlberg
Jag hoppas att det inte påverkat allt för mycket och om det har påverkat så hoppas jag att MFF har påverkats minst. Denna säsong kommer aldrig bli normal, denna säsong kommer alltid vara känd som säsongen med corona så oavsett hur den slutar kommer det alltid vara någon som hänvisar till hur orättvist det var sportsligt med bristen av fans eller bristen på pengar.
 
Magnus Johansson
Det är ju inte så att fotboll har känts prioriterad när människor dör, blir jättesjuka, hålls isolerade i sina hem, när barnbarn inte får träffa sina äldre släktingar, när vi inte får kramas. Men nu, när vi haft den här pandemin några månader och det närmast börjat bli ett normaltillstånd, känns det som att fotbollen och Malmö FF i Allsvenskan är viktigare än någonsin. Vi behöver se vårt lag spela, vi behöver verkligen allt vad det betyder i form av spänning, nervositet, glädje… Det kommer att kännas mycket konstigt att under en längre tid inte få sjunga och heja fram laget tillsammans med andra, men det synes mig lite väl magstarkt att beklaga sig över detta när andra i samhället har det fan så mycket värre. Tids nog får vi ta oss till Eleda Stadion, Gamla Ullevi, Borås Arena och alla andra ställen vi supportrar håller kära. Den dagen, den glädjen.
 
Pontus Kroon
Det känns i det korta perspektivet som att den komprimerade säsongen som till stor del lär spelas av utan publik missgynnar storlag som MFF. Vår symbios mellan plan och läktare kommer att saknas i många matcher och sannolikt göra det några procent mindre svårt för motståndarna att ta poäng på Stadion.
I det längre perspektivet har MFF såklart en unik förmåga att överleva coronapandemin och befästa sin position som Sveriges största klubb, då vi har helt andra förutsättningar att tackla situationen jämfört med motståndarna.
Sedan får vi kanske in Ola Toivonen i sommar, när vi har större delen av säsongen kvar. Det vore en bonus!
 
Åsa Flykt
Ärligt talat vet jag inte hur jag ska tänka kring den. På ett sätt får vi ju vara glada att det ens blir en säsong, man har nästan inte vågat räkna med det. Samtidigt vill jag inte ens tänka på hur ont det kommer att göra att se MFF gå in på en alldeles tom Stadion och att inte får vara där. Just avsaknaden av publik tänker man ju på även ur spelarsynpunkt, hur mycket kommer det att påverka dom? Hur har lagen hanterat att inte ha ett konkret mål att träna mot? Och tänk om ett par spelare i en trupp skulle visa sig ha Corona-symptom - det blir ju rejäl påverkan med karantänstid. Oavsett hur det utvecklas så lär det bli den mest udda säsong vi alla upplevt.
 
Fredrik Hed
Två veckors förberedelse (även om klubbarna sannolikt känt till detta längre) utan träningsmatcher gör att det blir oerhört öppet i början. Att gå in i tävlingsmatcher direkt utan träningsmatcher ställer ännu högre krav på aktivt coachande från lagens tränare. Det blir mycket Hawaii-fotboll i början men efter tio omgångar börjar det sätta sig.
 
Ulf Nilsson
Äsch. Det är som det är. Detta blir en säsong som kommer bli den konstigaste vi någonsin upplevt.
Det blir kanske en hel säsong utan publik. Det blir kanske en säsong där det täta matchandet kommer ta udden av intresset hos många. Vi får se. Jag är lite orolig över var det totala intresset stannar.
För egen del - Jag är inte glad över att missa MFF på plats, men jag finner mig i det. Låter MFF få mina årskortpengar och sparar inte lite resekostnader istället.
 
Fredy Espitia
Säsongen 2020 kommer för alltid i historieböckerna stå med en asterisk vid sidan om. Säsongen som spelades utan publik. Säsongen som spelades med tre matcher i veckan. Säsongen som kanske inte borde ha spelats.
 
Oavsett asterisk eller inte så finns det inget annat lag i Allsvenskan som har bredare trupp (eller spetsigare för den delen) än Malmös och att inte se de Himmelsblå som klara favoriter hade varit knas.
 
För övrigt vill jag poängtera att de här asteriskerna försvinner med tiden. I början av förra århundradet lottades gulden ut och lagen som vann dem räknar ju dem än idag.
 
Henrik Zackrisson
Tycker det är rätt att man sparkar igång. Spel utan publik är trots allt mindre dåligt än inget spel alls, tycker jag. I alla fall gör denna mycket märkliga försäsong att serien på något svårdefinierbart sätt känns mycket mera svårtippad och oviss. Svårt, rentutav omöjligt, att veta var lagen står. Ett annat frågetecken uppstår av den avslagna känsla tomma läktare skapar. Kommer det att kännas som om det är på riktigt, där framför Dplay-appen? Eller kommer själva resultaten betyda mindre än vad de gör "vanliga" år? Jag vet inte.
 
Peter Lind
Det känns som det behöver komma igång efter en deprimerande fotbollsfri vår. Samtidigt så är det inte samma glädje som inför en normal premiär. Jag hoppas bara att en andra våg av coronasmitta inte sätter stopp för serien mitt i och att några matcher på slutet kan spelas med publik.
 
John Börén
Jag ska inte överdramatisera och säga att saknaden av Allsvenskan har gjort mig galen eller deprimerad. Men, jag har blivit väl medveten om vad den betyder och hur mycket av min tid den normalt tar i anspråk. Jag känner inte så mycket nervositet eller ängslan som hade varit brukligt inför ännu en säsong med ny tränare, en omstart utan Mackan eller faktumet att det var ett tag sedan vi vann SM-guld nu. Jag är bara glad och tacksam att det drar igång igen.
 
Charlotte Persson
Det kommer att bli en mycket speciell säsong där vi egentligen inte kan ha så mycket förväntningar. Läget är unikt och det går inte att sia om vem som kommer att lida mest utav det omkullkastade schemat, försiktigheterna som måste vara närvarande och publikens frånvaro. Fotboll är viktigt men blir ganska så sekundärt där läget i världen är allvarligare. Så summa summarum; det blir jättekul och trevligt att säsongen kommer igång men det är viktigast att så många som möjligt inte smittas av viruset.
 
Calle Warfvinge
Just nu tycker jag framförallt att det skall bli väldigt skönt att det kommer igång igen. Allting som andas en smula normalitet över tillvaron känns bra.
 
Calle Angerborn
Det är en tragedi, på alla möjliga plan, den här förbannade pandemin. Alla drabbas och alla behöver göra anpassningar, däribland fotbollen. Det är självklarheter. Att vi nu tvingas spela utan publik är givetvis SVINBULL, men vad fan ska vi annars göra. Vi får finna oss i situation, göra det bästa av det och se dagen när vi äntligen är välkomna åter som det slutgiltiga målet. Jag är just nu bara så jävla lycklig över att Di Blåe snart spelar igen att jag faktiskt inte orkar problematisera längre än så.

Himmelriket2020-06-08 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?