7 dagar kvar: Den dagen

7 dagar kvar: Den dagen

Likt alla andra år räknar Himmelriket ner sista veckan inför premiären. Idag får redaktionens medlemmar berätta om vart de tar vägen när vi åter får besöka Stadion och se Malmö FF spela. Och, längtar de?

Magnus Johansson
Åh, jisses! Hur går det inte att längta till den dagen, och må den komma snart. Jag kommer att ta mig till stå, något jag alltid har tagit för givet att jag kommer att fortsätta med. Nu i och med pandemin inser man att det inte är så jäkla självklart längre, så den dagen… Jag kommer att njuta lika mycket av att bara vara där tillsammans med alla andra som att se MFF vinna.

Pontus Kroon
Jag vill, i egenskap av bekväm gubbe, sitta högt uppe under tak, på långsidan i anslutning till antingen Bobs eller Roys hörna. Där är alltid stämningen hög samtidigt som jag ändå kan sitta bekvämt med en blasköl eller blaskkaffe.
Det kommer att bli enastående trevligt!

Charlotte Persson
Ståplats. Nej, det går inte att beskriva hur mycket jag längtar faktiskt. Å ena sidan har man verkligen vant sig och anpassat sig efter den nya världen och situationen. Men å andra sidan; det räcker att bläddra igenom bilder och filmer i sin mobil för att påminnas om hur det har varit och börja längta...

Peter Lind
Jag har ännu inte befunnit mig på läktarna på nya Stadion utan jag har varit placerad på innerplan med kameran. Men även jag längtar efter publiken. Det är extremt märkligt att vara på plats, mycket märkligare än att se matcher på tv utan publik.

Kalle Dahlberg
Jag sitter på läktaren, förhoppningsvis med min pappa. Det går inte att beskriva, senaste matchen på plats var mot Kiev.

Åsa Flykt
Min plats på 27:an. Mitt andningshål. Där jag kan släppa allt annat och bara vara. Leva. Där jag sjunger tills halsen gör ont. Där jag ibland svär och skäller, ibland jublar totalt okontrollerat, med känslorna utanpå kroppen. Blir duschad med öl och petad på örsnibbarna (om jag har rätt örhängen). Nej, jag kan faktiskt inte beskriva hur mycket jag längtar. Ni som förstår, ni förstår. Ni andra - synd om er.

Fredy Espitia
Vilka rysningar man får av den här frågan. Att få gå upp för trapporna till Läktaren, komma ut på ståplats och fyllas av en fullsatt arena och ljudet som studsar mellan läktarna. Att ställa sig på ”sin”’plats bredvid samma personer man alltid stått bredvid, ta ett djupt andetag och sjunga högt för di blåe fram till ännu en seger. Ja, jag längtar tills den dagen och jag väljer att tänka att istället för att det snart har gått 390 dagar sen jag senast såg MFF spela så är varje ny dag en dag närmare.

Fredrik Hed
Jag har ingen fast plats på stadion eftersom jag bor 60 mil bort, men när jag är på plats brukar det bli övre etage, i hörnet ovanför bortastå. Satt där under CL-kvalet 2014 och 2015 och gillar stället. Ger mig sköna vibbar. Nej, det går såklart inte att beskriva hur mycket jag längtar. Men min första kontakt med MFF blir sannolikt inte på Stadion utan snarare i Stockholm, Norrköping, Uppsala eller på en annan bortaarena.

Marcus Malmberg
Nånstans på sittplats. Tidigare var det 27:an men den sektionen har invaderats av huliganer som både skriker och ibland står upp.

Calle Angerborn
Kommer i vanlig ordning börja uppladdningen på Möllan tillsammans med mitt gamla vanliga gäng. I samlad trupp kommer vi därefter promenera genom Pildammarna för att slutligen hamna på samma gamla plats på Norra Läktaren. Jag längtar så att jag spricker och lovar att aldrig någonsin ta en regntung, betydelselös hemmamatch mot Örebro inför tolv tusen för givet igen.

Henrik Zackrisson
Jag har årskort i Roys Hörna. Så det blir dit jag återvänder. Jag längtar alldeles oerhört mycket eftersom Stadionbesöken är ett av livets allra renaste och sannaste glädjeämnen. Samtidigt vill jag inte riskera att bli alltför besviken. Så jag vågar inte hoppas, jag är pessimist - som jag gaggat om en del i onsdagslistorna tror jag det dröjer innan myndigheterna släpper på folk. Men jag hoppas jag har fel, och att de kanske, möjligen, om vi har tur och inte Zero Covid-idéerna får alltför mycket luft under vingarna, kan börja tillåta åtminstone mindre publikskaror efter EM-uppehållet.


John Börén
För egen del brukar det bli fler bortamatcher än hemmamatcher en vanlig säsong. Norrköping och Örebro är närmst, någon match i Stockholm eller Göteborgsregionen brukar jag kunna pricka in. Men det är egentligen samma sak, det stora är att matchdag verkligen är matchdag då de där 90 minuterna verkligen är dygnets höjdpunkt och prioritet. Färden dit, förväntan, umgänget, urladdningen, känslostormen och hemresans analys och nedvarvning… Vilken lyx det kan vara! 

Ulf Nilsson
Jag kommer nog inte göra något speciellt annorlunda mer än att jag kommer njuta extra mycket. Jag har mitt årskort på sitt och det är där jag kommer vara. Det kommer vara underbart att få vara tillsammans med MFF-familjen igen.

Magnus Johansson2021-04-03 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?