7 dagar kvar: Matcher vi ser fram emot lite extra mycket

7 dagar kvar: Matcher vi ser fram emot lite extra mycket

I sedvanlig ordning räknar Himmelrikets redaktion ner dagarna fram till Malmö FF:s allsvenska premiär.

Om precis en vecka är det premiär, borta mot Kalmar. Redaktionen har idag att berätta vilka tre matcher de ser allra mest fram emot i år.

Filip Nyman
För mig är Blåvitt borta alltid viktig, det är där vi sätter tonen och visar vilka som är bäst i landet. Lite på samma tema är matcherna mot Heif, seger där och allt känns lite bättre. Sista är DIF på Tele2, det är bara dags för en 5-0-seger där.

Ulf Nilsson
Först och främst - Hemmapremiären. Det är en speciell match. Flera månaders torka är över.
Hemmamötet med Blåvitt - IFK Göteborg är svensk fotbolls tvåa. Det är svensk fotbolls största match sett till meritlistorna.
HIF hemma - Det har varit rätt menlösa matcher mot HIF senaste åren när de varit uppe i Allsvenskan. Jag hoppas ändå på ett uppvaknande igen.

Fredrik Hed
För mig som bor i Mälardalen blir det matcher jag har lättare att se:
Sirius borta: Har pluggat i Uppsala och gillar att åka dit på match; blir lite nostalgisk. Gillar deras nya arena också. 
Norrköping borta: Har en del sköna resor dit i bagaget, bland annat en med sonen 2017 när vi vann SM-guld. 
Hammarby borta: Plast är plast, men det brukar bli bra tryck i badkaret när vi möter Hammarby. Och i år känns det som att vi kan matcha dem bra på sin hemmaplan. 

Jon Nordström
MFF-IFK Göteborg - Alltid årets match.
IFK Göteborg-Malmö FF - Samma som ovan fast mer nervöst (trots att det rent statistiskt borde vara tvärtom).
Andra- och sista matchen i CL-playoffet.

Charlotte Persson
Cupfinalen mot Hammarby borta kommer att vara en av årets höjdpunkter eftersom vi äntligen kommer att vinna cupen. Sedan ser jag fram emot hemmapremiären mot Elfsborg eftersom det är något speciellt med premiärer samt att det är ett bra motstånd. Slutligen ser jag fram emot matchen då vi ännu en gång säkrar CL-gruppspel.

Marcus Malmberg
Skulle säga att det är matcherna mot Göteborg, AIK och Djurgården som är de jag ser fram emot mest. Sen älskar jag de där första omgångarna i europakvalet mot nåt lag man aldrig hört talas om innan men som svensk media ändå lyckas skriva upp som nån mardrömsmotståndare.

John Börén
Premiären är alltid speciell oavsett motstånd. Allt är ovisst och oproportionerligt spännande kring den. 
Den första kvalmatchen i europaspelet. Inte alltid mot namnkunniga lag eller så eleganta, men alltid med en välförtjänt känsla av vardagslyx.
Norrköping borta. En Motalabos närmsta Malmömatch, denna gång mitt i sommaren. 

Kalle Dahlberg
Malmö FF – IF Elfsborg. Den första är relativt enkel, det är hemmapremiären. 
 
Malmö FF – Helsingborgs IF. Det betyder inte lika mycket som tidigare men ett skånederby mot våra kusiner från Bjuv kittlar alltid lika extra och då i synnerhet när jag misstänker det kommer bli kross. 
 
Malmö FF – Djurgårdens IF. Det tog inte många år men nu är Djurgården mitt absoluta hatobjekt i allsvenskan, jag vill bara att MFF ska krossa stockholmarna.

Magnus Johansson
Om man bortser från eventuell guldmatch, som ju inte går att veta vilken det blir, så dessa tre:
IFK Göteborg borta – finns ingen roligare match att vinna. Amen.
Elfsborg hemma – en hemmapremiär sätter alltid någon slags stämpel på hur resten av säsongen blir. Fullpackat, bra motstånd, vilken jävla match det kan bli.
Varbergs Bois borta – ett par minuter med cykel till Påskbergsvallen gör att detta är min personliga hemmamatch.

Stefan Sjöström
Sundsvall borta! Överlägset närmsta matchen för min del. Förhoppningsvis får jag med mig sonen på tre timmars kvalitetstid enkel väg längs E4an, även om han vuxit ifrån autografskrivandet.

Cupfinalen! Försommar och historia skrivs. Hoppas på bortamatch i badkaret mot Bajen eller DjIF, för då finns det en chans att kunna vara där och fira.

AIK hemma! Med Blåvitts fortsatta ökenvandring är detta prestigematchen nummer ett.

Pontus Kroon
MFF-Elfsborg. Första hemmapremiären på tre år inför fullsatta läktare. Det kommer att bli fantastiskt!

MFF-IFK Göteborg. För att det krävs en jäkla revansch för deras Houdinitrick förra året då de vann med 2-3 trots totalt MFF övertag både spelmässigt och chansmässigt.

HIF-MFF. Det finns få saker som är så gemytliga som att komma till den fina fotbollsarenan Olympia och visa hur fotboll skall spelas och hur man sjunger fram sitt lag. Det har fattats mig.

Fredy Espitia
Man längtar ju alltid till premiären, oavsett vem man möter, för då är längtan efter MFF och Allsvenskan som hungrigast. Träden lyser inte gröna riktigt än men det ger ändå en mäktig känsla att se MFF-familjen vandra genom Pildammsparken och sång och förväntningar hänger i luften. Sen är det alltid roligt med en klassikermatch i Göteborg där det va väldigt längesen Glenn fick med sig något. Och sen är det alltid otroligt vibrerande att få spela en Europa-playoff på Stadion. Vi är otroligt mäktiga i dessa matcher både på läktarna och på plan. Sen är allt vad som sker i ett Europa-gruppspel bara en jäkla kul bonus.

Henrik Zackrisson
Den första matchen vi spelar efter säkrad serieseger ska bli riktigt skön att beskåda. Den får gärna utspela sig i den 27-28:e omgången ungefär. Ser just nu även fram emot premiären samt returen i den andra europakvalomgången, där vi via avancemang garanteras gruppspel i minst ECL.

Carl Angerborn
1. Göteborg hemma. Vi har revansch att utkräva för det rån vi utsattes för på Stadion ifjol.

2. AIK hemma. Fullt hus och tre enkla poäng.

3. HIF borta. Himmelsblå kortsida i dubbla etage och möjligheten att bidra till att skicka ut lillebror ur serien på nytt i höst. 

Peter Lind
Premiären - efter en lång vinter drar det igång

IFK G hemma - i min generation är den viktigast

Guldmatchen

Åsa Flykt
* Cuppajävelfinalen! Hur mycket man än misströstar inte vill jinxa osv så är ju hoppet det sista som överger oss.
* Himmapremiären! Efter de senaste årens brutala avsaknad av fotboll på fullsatta läktare känns en hemmapremiär som en dröm. 
* Mjällby borta - kanske låter det konstigt men tanken är att sonen ska göra sin första bortaresa i år. En match på hyfsat avstånd och med ett relativt "lugnt" motstånd är planen ser ut men Mjällby-matchen känns om ett rimligt alternativ.

Magnus Johansson2022-03-27 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?