Direktrapportering HBK – MFF.

Malmöredaktionen lämnar direktrapporter från matchen i Halmstad. Slutställning HBK - MFF 1 - 1 (0 - 0)

Vi kommer att uppdatera händelserna med ungefär 15 minuters intervall.

Bänken:
Milan Simeunovic, Marcus Winqvist, Jörgen Olsson, Kenneth Gustavsson, Gezim Osmani, Robert Kjellin

En första rapport inför matchen låter meddela att den kommer att spelas på en urusel plan, "mer lera än gräs". Uppskattningsvis så finns det ca 60 ljusblå supportrar på plats.

Första halvlek:

-15 min
Ett sent besked låter meddela att Zlatan har ljumskproblem och kom inte till start. Marcus Rosenberg går in i stället. I övrigt så låter Jakob meddela att MFF hittills äger matchen och HBK inte kommit över sin egen planhalva. Tamandi har haft en chans då han dribblade med HBK försvaret och sköt över. Elanga avlossade en kanon från dålig vinkel men också denna gick över. MFF har inlett mycket offensivt och har ett utmärkt kortpassningsspel som renderar i halvchanser iderligen.

-30 min
Matchen har jämnats ut något men det är fortfarande MFF som har det mesta av spelet. HBK har haft två farliga chanser, en frispark som gick strax över och en frilägesincident där lyckligtvis Fedel hann fram i tid. Det enda oroväckande är att HBK lyckas lyfta bollen över MFF:s mittförsvar och kommer med folk i djupled vilket ställer till det för MFF:s inte allt för snabba mittförsvar. Men MFF har under perioden haft 3 – 4 riktigt bra chanser där Lilienberg stått för den fetaste. Samba är så här lång matchens profil men även Elanga och Lilienberg är mycket bra. Lilienberg får utrymme för sina djupledslöpningar på ett helt annat sätt i år. Mattisson gör också en överraskande stark insats med tanke på hans långa skadeperiod. De första 30 minuterna lovar gott och det hörs på de tillresta supportrarna.

-45 min
Inga större förändringar att rapportera. Fortsatt spelövertag för MFF men de riktiga chanserna är få, endast halvchanser vaskas fram. Mycket kritik riktas mot linjedomaren som av de med ”ljusblå glasögon” uppfattas som petig med offsidevinkningarna. Halvleken i stort är helt klart MFF:s och de tillresta supportrarna skanderar ”0-0 till de himmelsblå”. Samba, Elanga och Lilienberg har som tidigare meddelats varit mycket bra, Rosenberg har spelat upp sig och var i slutet riktigt bra. I HBK är det endast mittbacken Michael Svensson som imponerat på de tillresta så här långt. Av Selakovic, Robert Andersson och Wowoah har det synts väldigt lite.

Andra Halvlek:

-60 min
1-0!!!! Frispark av Samba som passerade målvakten och där dök Majstorovic upp och nickade ned till Lilienberg som drog en back och skyfflade den i mål! Annars rapporterades det om att HBK tagit tag i matchen efter det att Bertilsson blivit inbytt. Bla så tvingades Fedel till en ”superräddning” på en HBKhörna och Sörensen har räddat en boll på mållinjen.

-70 min
Efter ett missförstånd mellan Tamandi och Fedel så fälldes Robert Andersson av ? och domaren blåste för straff. Fedel gjorde en kanonräddning (gubben kan än)!! I övrigt så ser matchbilden ut som i mitten av första halvlek med relativt jämt spel. MFF har haft en resultatlös dubbelhörna och en del halvchanser. I slutet av referatet från Jakob så meddelade han att MFF:s försvar darrade betänkligt vid ett par tillfällen.

-80 min
Henrik Bertilsson kvitterade till 1 – 1! Det var igenom en kontring på högerkanten som resulterade i ett inlägg mot MFF:s mittförsvar och där emellan dök Bertilsson upp och nickade ned mot stolproten. HBK har tagit över spelet och MFF ser mycket trötta ut.

-90 min
MFF har kommit igen men det är två mycket trötta lag på plan. Samba hade en hyfsad chans precis i slutet där han bröt in i plan och drog iväg ett skott som gick tätt över.

Slut

En utförlig matchrapport kommer ikväll signerad vår man på plats: Jakob Kjelldén.

Rapportör: Jakob Kjelldén
Mottagare: #2484