Individuella spelarbedömningar IFK - Moss

Kortfattade spelarbedömningar av alla de IFK:are som spelade i den oavgjorda matchen mot Moss.

Andersson: Hade inte så mycket att göra i första halvlek som var ytterst chansfattig. Kunde inte göra så mycket vid hörnan som ledde till Moss mål.

Kåmark: En relativt lyckad comeback på hemmaplan. Såg säker ut i spelet och löste de flesta situationer med sin rutin. Höll sig främst på den egna planhalvan. Rejält överspelad vid ett tillfälle.

Nilsson: Säker defensivt men hade problem med passningarna.

Karlsson: En bra insats, stark i närkamperna.

Höiland: Kom inte riktigt med lika mycket i det offensiva spelet som vanligt men skötte sig helt ok fram till sin skada.

Svensson: Hade ingen större dag, sökte sig inåt mitten utan framgång vilket ledde till att kantspelet till vänster var i stort sett obefintligt under första halvlek.

Johansson: Hade problem mot fysiskt starka norrmän, ingen lyckad halvlek.

El Dana: Hade precis som Johansson problem i första halvlek, kom bättre till sin rätt i andra halvlek med Heed bredvid sig.

Lundén: En tidig comeback, men ingen riktig höjdare. Höll dock sin kant och försökte komma runt.

Henriksson: Fick söka sig långt ner mot mittfältet för att få bollar. Inte världens snabbaste men bra på att hålla undan motståndarna. Kall avslutning till 1 – 1.

Samura: Fick väldigt ont om djupledsbollar att springa på. Visar bra teknik men den här matchen var ingen fullträff.

Pedersen: Ett starkt inhopp, visade att Höiland kommer få hårdare konkurrens i år. Följde ofta med i offensiven och hade bättre inlägg än vanligt.

Claesson: Illa ute på Moss hörna i början av andra halvlek. Skötte sig annars helt ok men hade inte så mycket att göra eftersom Moss mest sköt utanför när de skapade lägen i andra halvlek.

Ljungholm: Skötte sig bra och löste de situationer han ställdes inför på ett säkert sätt. Hade dock inte så mycket att göra i defensiven.

Erlingmark: Säker som vanligt (med ett undantag som dock rann ut i sanden).

Antonsson: En bra insats, likt Karlsson var han inte rädd för att ta för sig i närkamperna.

Sandklef: Visade kreativitet på vänsterkanten. Lurade bort sin bevakare vid ett par tillfällen och slog ett par bra inlägg. Ställdes ej på några prov defensivt.

Heed: Kom in som nödvändig bollvinnare på mitten. En bra kämpainsats, men inte världens bäste passare.

Lundström: Kämpade hårt, bra som bollvinnare men tappade tyvärr också bollen alltför ofta. Likt Heed hade han vissa problem med passningsspelet.

Westlin: Inget mål den här gången men såg ändå bra ut. Kommer ofta med i spelet och håller sig spelbar. Ser helt klart ut som ett alternativ även för allsvenskan.

Prochazka: Spelade för kort tid för att man skulle kunna göra någon riktig bedömning.