AC United betvingade Syrianska FC på Bortaplan
AFC:s målskytt Jesper "Jeppe" Carlsson i höjdduell med Syrianskas försvar #2 Robert Åstedt och #22 Eberson avvaktar

En riktigt trevlig match som AFC United angav tonen i. Första halvlek är nog prio 1 av årets träningsmatcher, Resultat: Syrianska FC - AFC United 1 - 2 (0-1) Först var det hemmalaget, sedan kom AFC

Det ser bättre och bättre ut ju längre tiden lider

Vackert vårväder var det på Södertälje Sportarena när matchen gick igång. I början förlades spelet på AFC:s planhalva, men efter 8-10 min tog AFC över. Jesper "Jeppe" Carlsson spelas fram av Alex Pereira och hade ett utmärkt målläge i 8:e min men avslutet tyvärr utanför målet. Herrarna gjorde dock om bravaden en stund senare, nu tog "Jeppe" emot hur elegant som helst och satte en perfekt bredsida förbi en utrusande målvakt. Någorlunda spelmässigt jämn första halvtimme där det var AFC som skapade de farligaste avsluten. Närmast Syrianska kom var en frispark från 22 met son dock Josh Wicks i AFC målet klistrade utan besvär.
Kanske var första halvlek den bästa som AFC gjort under vårsäsongen. AFC:s snabba spelvändningar på djupledslöpande "Jeppe" och anfallskollegan Luca Gerbino Polo skapade flera farliga målchanser.

Tre byten av Özcan i halvlek märktes knappt, fortsatt bra spel som skapade målsituationer. Efter några min slår Linus Smedjegården en boll in i boxen och Luca Polo möter direkt, Syrianskas målis gör dock en riktigt fin räddning på Luca Polos fina avslut.

Det skulle komma mer AFC. Ett mönsteranfall gör inhoppande Ben Everson fri med målvakten, Ben rundar dock den utrusande målisen, men kommer i för svår vinkel och prickar stolpen. Bollen rakt ut i straffområdet där "Kimmen" Alriksson dyker upp och sätter bollen med en distinkt bredsida i det nästan tomma hemmamålet. 0-2 och alla undrade vad det är som händer. En timme spelad och AFC i tvåmålsledning. I 67.e min slickade bollen stolpens utsida efter ett nytt vackert AFC anfall.

Efter 74 min kom Syrianskas bästa chans, ett kanonavslut mot krysset, men Josh låg som en rem i luften och lyckades enhandsrädda till hörna. Nu märktes tempot av för de våra, spelades förlades allt mer på AFC:s planhalva. Nya AFC byten av Özcan. Så kom då Syrianskas reducering i 80:e min, Josh räddar, men en motståndare är först på returen och kan stöta in 1-2 från 5 met. Lagen bytte sedan målchanser under sista 10 min. Hemmalaget tryckte på för kvittering och AFC kontrade giftigt gång på gång. Kunde ha slutat 3-4 lika gärna med de chanser som vaskades fram. I slutet på matchen fanns alla tre 18 åringarna från AFC:s Akademi på banan, Robert Åstedt från start, samt Rinor Nushi och André Österholm.
Säkert kändes det både roligt och konstigt för AFC:s coach Özcan Melkemichel att möta sitt gamla lag han haft under massor av år. Och till på allt besegra dem i deras egen kula.

Startelvan: Målvakt Josh Wicks - Alex Pereira - Omar jawo - Robert Åstedt - Linus Smedjegården - Filip Rogic - Joakim Alriksson - Eberson - Omar Eddahri (45)(Nyförvärv) - Luca Gerbino Polo - Jesper Carlsson