AFC besegrade Allsvenska nykomlingen
Othman El Kabir återigen målskyt och nu också matchvinnare

Bortamatch i Jönköping mot nya Allsvenskarna Jönköpings Södra IF i Elmia hallen slutade med en seger för AFC United 0 - 1 (0-0)

Seger i Svenska Cupen
Matchen i Elmia hallen började lugnt, ett avslut över målet av Dzenis Kozica i Södra och ett löst avslut av Daryl Smylie som inte beredde Josh Wicks i AFC målet några besvär.
Mitt i halvleken var det jämt spel, dock skapade AFC ett par halvchanser.
Matchens första riktiga målchans kom i 29:e min då hemmalagets Kozica framspelad av Daryl Smylie dundrade över målet i bra läge.
Halvleken avslutades med en resutlös AFC hörna. En halvlek där AFC stod upp på ett fint sätt mot hemmalaget.

Tryck från hemmalaget direkt i början på andra halvlek. Gojani har ett avslut som Josh klistrar enkelt. Nytt Södra avslut ett par min senare, denna gång över målet.
En AFC hörna efter en timmes spel nickas undan av Daryl Smylie.
Ett trippelbyte i Södra i 64:e min höjde hemmalagets tempo och AFC hade lite svårigheter en stund.
Men AFC är precis som förra säsongen, när det går tungt klipper man till. 79 min spelade då Othman El Kabir får läge i straffområdet. I den fantastiska form som Othman
är i så ligger bollen i Jönköpings mål och AFC ledning med 0-1.

AFC höll snyggt undan fram till sista minuterna. I 87:e hade Daryl Smylie en farlig nick, dock över Josh mål.
I 90:e min skrek publiken på hemmastraff då Fendrich hamnade i backen efter att ha utmanat drygt 90 kg Wicks i en höjdduell. Domaren vinkade avvärjande .
AFC behöver inte på något vis be om ursäkt för segern, ett jättestort grattis till truppen.
Domare: Patrik Eriksson