AFC Eskilstuna gav bort segern

Tordagskvällens hemmamatch i Superettan på Tunavallen mot gästande Gefle IF blev en match med varsin halvlek. Resultat: AFC Eskilstuna – Gefle IF 1 – 1 (0-0)

Matchen började i drygt 20 graders värme där Anel Rashkaj skrämde slag på alla AFC:are då han lade sig ner efter en dryg minut mitt på planen, något var det som hände.
Första avslutet stod Gefle för i 10:e min efter slarv i försvaret, mål Curci fick sträcka ut ordentligt.

AFC:s svar var ett högeravslut som August Strömberg i Geflemålet klistrade enkelt. Första kvarten klart till hemmalaget, utan att få till några farligheter.
26:e min hade AFC chansen till en 1-0 ledning. men en fin räddning av Strömberg.

Jättechans för Gefle i 29:e min efter ett högeranfall som dock avslutades med ett avslut utanför bortre stolpen.
AFC:s svar var riktigt bra där Strömberg tvingades tippa bollen i stolpen och ut efter ett närskott. Ineffektivt hemmalag så man baxnar hela halvleken,
7 hörnor och 3 avslut på mål var det vi fick uträttat med ett 70-30 spelövertag skulle jag gissa.

Andra halvlek:
I 57:e min kom så äntligen 1-0 målet, Kermit Erasmus var det som klippte till från straffområdesgränsen och bollen sitter i Strömbergs vänstra hörn.
AFC:s första avslut i andra halvlek var riktigt snyggt och betydde ledning för hemmalaget med 1-0.

70:e min nästan friläge från höger har Gefle men utanför som tur var. Nästan alla Gefles avslut har kommit från kanterna, varken Hodzic eller Kojic
våra ytterbackar har hängt med i svängarna.

Sista halvtimmen måste vara det sämsta som AFC spelat på flera år. En riktigt bra prestation var 1-0 målet, sedan ingenting.
Att kvitteringen (96 min) skulle komma var hur väntat som helst med det överläge som Gefle hade sista halvtimmen. Bara bryta ihop och komma igen.

Domare: Jonas Karlsson