AFC fick kämpa för avancemanget
Matchens lirare Chidi Omeje flankerad av José Franco och Haris Cirak

Torsdagskvällens bortamatch mot Div 1 laget Västerås SK i Svenska Cupen blev en tuff uppgift. Två gånger lyckades VSK kvittera i slutminuterna efter givmilda straffsparkar. 2-2 vid fulltid blev 3-3 efter matchens sista spark i förlängningen.

VSK inledde storstilat och AFC fick slå ifrån sig i början och redan i 10:e min tog man ledningen på ett inte allt för märkvärdigt långskott av Koyar Salimi. En 1-0 ledning som stod sig halvleken ut där VSK var det bättre laget även om AFC skapade några riktiga målchanser.En överlägsen andra halvlek av AFC där coachen Özcan bytte in Chidi Omeje och han sprang sig fri i 57:e min efter en jätteutspark av Josh Wicks i målet och Chidi rullade elegant in 1-1.

1-2 i 80:e min genom en fin nick från bortre stolpen i målvaktens långa hörn av Luca Gerbino Polo efter vackert inspel av Gustav Jarl.
Så kunde VSK kvittera helt oförtjänt i 90:e min på straffspark och 2x15 min förlängning vidtog. I 103:e min gjorde Omar Eddahri 2-3 efter tung press från AFC. Ett resultat som stod sig till 114 min då en ny straffspark för VSK resulterade i 3-3.
Josh Wicks gjorde två fina räddningar i straffsparksläggningen. Omar Eddahri gjorde den snyggaste målet då han kippade in bollen i VSK buren, verkligen publkfriande. Då AFC bara missade en och VSK två så var saken klar när Filip Rogic lungt och behärskat satte sista bollen i mål.
Jag var inte det minsta nervös - tyckte Filip efteråt.

— Özcan var inte så nöjd efter matchen - Onödigt att bjuda in dem i matchen med bolltapp på mitten vid bägge straffarna, nu fick vi slita onödigt hårt på manskapet med flera småskavanker som följd - tyckte Özcan.
Chidi Omeje fick pris som matchens lirare, helt rätt då han inledde furiöst i sitt inhopp.
Debuterade för AFC gjorde nyförvärven #2 Imad Zatara och #4 Rebin Sulaka.
Domare: Björn Särnbrink