AFC kämpade ner IFK Luleå
Dagens trollgubbe, Omar Eddahri

Söndagens hemmamatch i Div 1 på Skytteholms IP mot gästande IFK Luleå blev en match med två olika halvlekar. I första ville inget lyckas för hemmalaget och när gästerna tog ledningen med sitt första avslut redan i 9:e min såg det inget vidare ut för AFC. Dock kom man tillbaka med besked i andra halvlek och gjorde 3 riktigt snygga mål. Resultat: AFC United – IFK Luleå 3 – 1 (0-1)

AFC öppnade första 5 min riktigt starkt och efter drygt 2 min hade man en jättechans från 2-3 meters håll. Ett Luleå ben på mållinjen räddade baklängesmålet. Ju längre tiden gick ju mer Luleå blev det och i 9:e min kunde Anton Andersson forcera in 0-1 vid bortre stolpen sedan hemmalaget gått bort sig på vänstersidan.
Nytt Luleå avslut i 14:e min beredde Josh Wicks i hemmamålet vissa besvär. Resten av halvleken skapades inga farligheter från lagen.
Kanske var Luleås mål rättvist i halvlek.

AFC kom ut till andra halvan fast beslutna att göra en bättre halvlek. Redan i 52:a min var det kvitterat. Efter 3 hörnor så hittade Omar Eddahri sin namne Omar Jawo vid bortre stolpen som bredsidade in 1-1 målet. Ny Eddahri passning till Filip Rogic vars avslut dock gick metern över Luleå målet. Alex Santos hade ett vackert avslut i 66:e min som Luleå målvakten tvingades tippa till hörna.
Luleå höll på att återta ledningen i 78:e min då man prickade stolpen hos Josh Wicks i hemmamålet. AFC fortsatte dock att trycka på och skapa målchanser.
I 84:e min hittar Luca Polo upp Omar Eddahri  med ett vackert pass i boxen och Omar störtar fram och dunkar in 2-1. Luleå orkade inte svara på målet utan på stopptid sprintade ”Jeppe” Carlsson ifrån ett tröttkört Luleå försvar och bredsidade lugnt in 3-1 förbi en utrusande målvakt.

En härlig uppryckning av killarna och helt plötsligt kände man igen det fina spelet som försvann i Frej förlusten.  Skall någon ha en extra ros så är det Omar Eddahri som gjorde det mesta rätt, hans slalomkörningar med Luleåförsvaret var en fröjd för ögat. Lite tjatigt, men försvarsspelet var åter briljant efter baklängesmålet redan i 9:e min. En godkänd Diako Behnam dömde inför 150 åskådare.
Nu väntar två bortamatcher mot Västerås SK och Sylvia från Norrköping.

Startelvan: M.v. Joshua Wicks (K) – Yago Baggio (60) – Omar Jawo – Juan Hervias – Linus Smedjegården – Filip Rogic – Joakim Alriksson – Jesper Carlsson – Omar Eddahri (87) – Luca Gerbino Polo – Alex Santos (75)
Ersättare: M.v. Pilip Vaitsiakhovich – Alex Pereira (60) – Ricardo Gray – Rinor Nushi (75) André Österholm – William Rodriques (87) – Benjamin Everson.