AFC klara för minst Allsvensk kvalplats
Ferid Ali, bäst i AFC denna söndagskväll

AFC klara för minst Allsvensk kvalplats

Söndagskvällens bortamatch mot Ängelholms FF blev en spännande match då ställningen var 1-1 långt in i matchen. Lycklig matchvinnare blev Ferid Ali som gjorde 1-2 på straffspark i matchens 77:e min. Resultat: ÄFF - AFC 1 - 2 (1-1)

Gästande AFC inledde starkt med en hörna redan i första minuten. Ferid Ali slog hörnan och framme var Chidi Omeje och stötte in 0-1 redan i andra minuten. 
Glädjen blev dock kortvarig för AFC, redan i 5:e min kvitterade hemmalaget till 1-1 genom Christian Ljungberg.

Full fart framåt var det för bägge lagen då förutsättningarna var Allsvensk plats för AFC och överlevnad i Superettan för hemmalaget. Chidi Omeje var framme  igen i 16:e min med ett avslut på mål. Både Filip Rogic och Ferid Ali var också framme med avslut på mål i mitten på första halvan. Hemmalaget hade också flera avslut på mål men Josh Wicks höll tätt.

Efter en dryg timme spel bytte coachen Özcan in Omar Eddahri istället för Carlos Gaete Moggia för att försöka skapa mera tryck framåt.
I 73:e min var det färdigspelat för Abdoul Razak som bytte med Sasa Matic.

Så kom då det förlösande segermålet i 77:e matchminuten. Mohamed Buya Turay fick en rejäl knuff i ryggen av ÄFF:s Erik Johansson i straffområdet och domaren Jim Petersson tvekade inte att peka på straffpunkten, trots vilda protester från hemmalaget.
Ferid Ali, AFC:s säkra straffläggare tvekade inte det minsta, bollen i vänster hörnet och målvakten i högerhörnet och 1-2 på resultattavlan.
Bara minuten senare var Ferid Ali framme igen med ett avslut på mål.

Med 5 min kvar hade både Omar Eddahri och Ferid Ali avslut på mål som dock målvakten räddade.
80 min var spelade när Özcan ville säkra upp bakåt och tog ut Chidi Omeje och in med försvarsresen Erik Figueroa. ÄFF fick dock till några avslut på slutet, men som vanligt var Josh Wicks säkerheten själv i målen och höll rent under dessa för AFC  mycket spännande min där minst en Allsvensk kvalplats väntar. För hemmalaget ÄFF väntar Div 1 då Ljungskile har 6 poäng och  20 plusmål inför de två avslutande omgångarna.

Ferid Ali (bilden) får utses som AFC:s bäste spelare denna eftermiddag. Ett mål och en assist samt flera avslut på mål var en fin prestation av honom.
Ett jättegrattis till hela truppen som gjort någonting som man knappt ens vågade drömma om innan seriestarten i våras.

Domare: Jim Petersson
Publik: 207

Startelvan:
Josh Wicks (Mv) - Daniel Jarl - Denis Viana da Silva - Olukorede Aiyegbusi -
Jerande Meade - Ferid Ali - Filip Rogic (K) - Buya Turay - Carlos Gaeter Moggia - Razak Abdoul - Chidi Omeje 
Ersättare: 
Davor Blazevic (Mv) - André Österholm - Isa Demir - Rinor Nushi - Omar Eddahri - Sasa Matic - Erik Figueroa. 

Nästa hemmamatch lördagen 29:e okt kl 16.00 mot Åtvidabergs FF på Skytteholms IP 

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-10-24 09:07:23
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna