AFC krossade serieledarna Halmstad BK
Matchens lirare i hemmalaget Lagkaptenen Filip Rogic

Ettan mot trean i Superettan var det som gällde senaste lördag på Skytteholms IP. Dagens motståndare Halmstad BK fick en riktig lektion i första halvleken. Efter 18 min spel stod det 3-0 till AFC efter bländande spel. Resultat: AFC - Halmstad BK 4 - 1 (4-1)

Skönt fotbollsväder var det när matchen startade med en fantastisk öppning av AFC. Redan i 3:e min small det bakom Stojan Lukic i HBK målet. En fint slagen hörna av Erik Figueroa som prickade skallen på framrusande Daniel Jarl.
I 8:e min så hittar Mohamed Buya Turay rätt med en passning till Othman El Kabir vid bortre stolpen som iskallt tryckte in 2-0.1
1
8 min spelade när Othmar hittar Sasa Matic med en stenhård passning rakt igenom HBK boxen, där kom Sasa och stötte in 3-0.

Bara ett par min senare blev El Kabir liggande efter en ny smäll, HBK gjorde inte som alla sportsliga lag gör, rullar ut bollen över linjen. Nej man fortsatte mot ett gestikulerande AFC som ville att HBK skulle rulla ut bollen, istället så får HBK en gratis målchans i oredan och kunde reducera till 3-1, svagt av HBK.

24:e min så kommer EL Kabir farande rakt in i boxen och man tvingas kapa honom för annars hade han varit sopren. På den efterföljande straffen visade Othmar ingen pardon, utan väntade ut Lukic som gick till vänster där Othmar brukar lägga dem, nu blev det nästan en boll mitt i målet i stället. Det var nästan så att man trodde det var en dröm. 4-1 lyste på anslagstavlan.

Tungt stolpskott av AFC:s Jernade Meade i 32:a min
Inga fler mål dock under halvleken där AFC redan började bevaka sin stora ledning.
Domaren blåste 2!!! hela frisparkar för AFC under halvleken mot sex för HBK.

Ny stark inledning på andra halvan, Lagkaptenen Filip Rogic dundrade en boll i stolpen i 52:a min efter ett par halvchanser för HBK. Tempot mattades vartefter tiden gick och AFC kunde briljera med att rulla mellan varandra mot ett HBK som vägrade stöta högre upp i banan.

AFC:s Buya Turay gjordes ned bakifrån i straffområdet utan reaktion från domaren.
Rinor Nushi hade ett friläge i 82:a min där Stojan Lukic lyckades rädda till hörna med stortånageln. Så nära 5-1 var det i slutet.
Domaren delade ut hela 3 frisparkar till AFC i andra halvlek medan HBK fick 15 st.

Synd att inte det fanns pris till alla AFC:are på banan, en kanoninsats där man fastnade för lagkaptenen Filip Rogic som fick pris för sitt enorma slit på mittfältet under 92 min.
Othmars 2 mål och en assist är ju också fantastiskt bra gjort, nu tog dock orken slut i andra halvlek efter allt rännande under första halvlek. Är dock ovärdelig för AFC.

Domare: Patrik Eriksson