AFC kryssade mot Hammarby på Tunavallen
Omar Eddahri, bäst i hemmalaget tillsammans med målvakten Alireza Haghighi

Lördagens match hemma på Tunavallen mot gästande Hammarby slutade mållös trots idoga försök från båda lagen.

En ganska lugn början på matchen. Första avslutet hade AFC genom vänsterbacken Taye Taiwo i 7:e min, dock utanför målramen.
I 10:e min gjorde Omar Eddahri mål, men det dömdes bort för offside.
Jiloan Hamad i Bajen hade bollen mest men skapade bara en målchans under halvleken, det var i 31:a min men där gjorde hemmamålvakten Alireza Haghighi en alldeles utmärkt benparad.
Hemmalaget hade ingen rejäl målchans under matchens första 45 min.

En bättre andra halvlek blev det för AFC. I 59:e min hade Omar Eddahri en fin nick ner mot stolproten men Johan Wiland gjorde en bra räddning.
Ferid Ali hade ett skapligt avslut i 62:a min efter att Omar Eddahri hittat honom i straffområdet.

En vansinnigt vacker räddning av Alireza i 84:e min på Smarasons kanonskott, där hängde hemmanollan på en skör tråd.
Inbytte Simon Alexandersson blev helt ensam med målisen Wiland i 86:e min. Där hängde ett hemmamål verkligen i luften, men Wiland lyckades på något vis få bort bollen.

Matchens sista delikatess i 88:e min stod Omar Eddahri för då han med en utsida så när lyckades kippa bollen över Wiland som dock med en kraftansträngning nådde bollen med fingerspetsarna.
Bäst i AFC var Omar Eddahri som var ovanligt pigg för dagen. Nästan lika bra var Alireza i målet med sina två kanonräddningar.
Försvarsspelet var ju alldeles charmant, oftast deltog hela laget i försvarsspelet.
6 avslut på mål för Bajen mot AFC:s 4 på Wiland. Hörnorna vann AFC med 6 - 2. Medan frisparkarna i vanlig ordning vanns av Bajen, 9 mot 14.

Domare: Kristoffer Karlsson
Publik: 7500 (lapp på luckan)