AFC räckte inte till mot Djurgården
Succédebutant i AFC Eskilstuna var Robert Åstedt

Måndagskvällens hemmamatch på Tunavallen mot Djurgårdens IF slutade med en 1-2 förlust inför ett utsålt Tunavallen där det nya publikrekordet numera lyder på hela 7500 åskådare.

En fin sommarkväll var det då matchen startade. En jämn inledning var det där AFC Eskilstuna fick till första avslutet mot mål efter
10 min genom #13 Thomas Piermayr vars avslut dock gick utanför Andreas Isakssons målstolpe.
En ny chans för AFC kom redan i 18:e min då en hörna nickades i stolpen av mittbacken #4  Ludvig Öhman Silverstedt.

Efter en halvtimmes spel kom så DIF:s ledningsmål där Kewin Walkers inlägg  nådde Aliou Badji i boxen som kunde styra in bollen bakom
hemmamålvakten Alireza Haghighi.
Inget av hemmaavsluten träffade målet medan DIF hade två på mål under halvleken, varav ett som sagt resulterade i en rättvis 0-1 ledning.

Andra halvlek hade knappt börjat då fjolårets AFC spelare Othman El Kabir fick läge och satte bollen i bortre burgaveln vilket betydde 0-2 på resultattavlan.
AFC försökte och försökte, men hade svårt att skapa målchanser.
Men i 78:e min small det rejält, då fick #19 Mohamed Buya Turay på ett kanonskott
från 20 met där Isaksson i DIF målet var helt chanslös. Ett mycket vackert AFC mål var det.
Bara minuten senare mejades samme Buya Turay ner i DIF:s straffområde utan åtgärd av den  alldeles för Djurgårdsvänlige domaren.
83 min hade spelats då #13 Thomas Piermayr frestade Isaksson med ett avslut som dock "Isak" räddade utan större åthävor.

Närmare än så kom inte AFC som inte fick till någon riktigt bra press på gästerna efter reduceringen till 1-2 av Buya Turay.
DIF segern var rättvis vilket avsluten på mål vittnar om, 2-6 och 42-58 i bollinnehav.
En sensationell debut i Allsvenskan gjorde hemmalagets egen förmåga # 26 Robert Åstedt som gjorde en prickfri
insats i hemmalagets trebackslinje där även kämpen #77  Zourab Tsiskaridze skall ha beröm för sitt uppoffrande spel.

Djurgårdens många tillresta fans har förstås del i det nysatta publikrekordet. Tyvärr skämmer en del av dem ut sig med
sina ovårdade ramsor under matchens gång.
En godkänd match av AFC var det mot nya serietvåan DIF.