AFC räckte inte till mot GIF Sundsvall

Måndagskvällens hemmamatch på Tunavallen mot GIF Sundsvall blev en tillställning där gästerna GIF tog ledningen redan i 4:e min. Resultat: AFC - GIF Sundvall 1 - 2 (1-2)

Matchen började med dubbelhörna för AFC, svaret blev 0-1 efter knappt 4 min spel genom Linus Hallenius som sprang sig fri och enkelt överlistade Haghighi i hemmamålet.
Sålädes sämsta tänkbara start för hemmalaget. I 10:e min varnas Buya efter en löpduell, helt obegripligt då GIF spelaren drar ner honom med armen på Buyas axel.
Samma kvalité på det domslutet som i vårens match mot ÖSK då han inte såg en ÖSK tackling i ryggen som sedermera resulterade i 5 matchers avstängning för Igboananike.

Bra läge från straffområdes linjen för Eddahri i 39:e min, men en bra räddning av nyinsatte GIF målisen. Bra avslutning av AFC sista 10 min, dock inga mål.
8 min tilläggstid efter målvaktsbyte i GIF. Bra avslut på frispark av AFC  i 50:e min precis utanför krysset. Stolpskott på frispark i sista sekunden av AFC.
8-6 i avslut och 5-1 i hörnor för AFC, samt 55-45 i bollinnehav för hemmalaget.
— "En bra halvlek av oss" tyckte högerbacken Daniel Björnkvist, bara att hålla med!

Samme Björkkvist inledde andra halvleken med ett bra avslut som målvakten lyckades styra till hörna. Wanderson nick på Björnvist inlägg i 54:e min var riktigt bra.
Hur Chidi Omeje kan missa att göra mål på Buyas passning i 56 min kan man ju fråga sig. Total dominans första kvarten för AFC.

77 min spelade så kom 0-2 på GIF:s andra målchans och det hela var över. Att AFC gör ett mål på 20 talet heta chanser är det som skiljer lagen åt i tabellen.
På stopptid gjorde Omar Eddahri ett snyggt 1-2 mål med en boll i bortre gaveln
Många bra insatser av flera räckte inte denna gång.

Domare: Mohammed Al-Hakim