AFC rasade ihop sista 20 minuterna
AFC:s målskytt Omar Jawo

Lördagens hemmamatch på Skytteholms IP mot serieledande Jönköping Södra IF blev ingen klang och jubelföreställning för hemmalaget AFC. Länge och väl var AFC med målmässigt mot serieledarna. Fyra mål i baken sista 20 min efter ett riktigt ras i ösregnet. Resultat: AFC – Jönköping Södra IF 1 – 5 (1-1)

Serieledarna tog tag i dirigentpinnen direkt. Södras Fredrik Olsson hade två jättechanser inom ett par minuter. Dock redde
hemmamålvakten upp situationerna med bra reaktionsförmåga på närskotten.
AFC:s chans kom i 10:e min då Omar Jawo nickade en hörna över målställningen.
21 min hade gått då Fredrik Olsson dundrade in 0-1 i nättaket bakom Pilip Vaitsiakhovich i hemmamålet.

En lång frispark slagen av Othman El Kabir i 34:e min nådde bortre stolpen där mittbacken Omar Jawo kom farande och satte pannan till och överraskande 1-1 på ljustavlan. Resten av halvleken hade gästerna mycket boll utan att skapa några riktigt farliga målchanser-

Andra halvlek var händelselös fram till 68:e min då AFC:s Omar Eddahri hade en jättechans att ge hemmalaget ledningen. Friläget slutade med ett försök till lobb över Södra målvakten. Tyvärr inte tillräckligt högt så målvakten kunde plocka ner bollen. Så nära 2-1 blev istället 1-2 minuten senare. Det var början till AFC:s ras sista 20 min. Daryl Smylie var det som hittade en fri Tommy Thelin som dunkade in 1-2 bakom Vaitsiakhovich.
När så Fredrik Olsson nickade in 1-3 ur snäv vinkel i 74:e min gav AFC upp.Två baklängesmål till komi 88:e min och 1-5 på tilläggstid mot ett uppgivet hemmalag.
Försvarsarbetet har setts bättre, Södra kom fram alldeles för lätt på kanterna, vilket gjorde arbetet svårt i mitten av boxen.
Många spelare i lagen var det som låg ner på banan med blessyrer, blir så när domaren endast blåser för mål och dödsfall.
En rättvis seger för gästerna var det minst sagt, om än något mål för stor.