AFC talang tränar med proffsklubb
AFC:s 18 årige stortalang i aktion mot Syrianska

AFC talang tränar med proffsklubb

AFC Uniteds ytterst lovande talang, 18 årige försvararen/mittfältaren Robert Åstedt som numera är ordinarie spelare i AFC:s A-lag i Div 1 är inbjuden för andra gången till Rysslands äldsta fotbollsklubb, Dynamo Moskva bildad 1923, dock med anor från 1870 talet.

Klubben är den enda i Ryssland som alltid har spelat i högsta ligan som heter Premjer liga, en serie som man vunnit flera gånger. Dynamo är en toppklubb med en modern träningsanläggning med bl.a. eget hotell. Klubben har följt Roberts utveckling i flera år under hans fotbollskarriär som alltid har varit i Athletic FC:s Fotbollsakademi.
Flera svenska fotbollsstjärnor finns ju i den ryska huvudstaden då svenska spelare är uppskattade i Ryssland. Dock torde det vara första gången man visar så stort intresse för en så pass ung spelare.
Robert som redan är på plats för att provträna med seniorlaget under en vecka sa så här vid den första anblicken av träningsanläggningen — Enormt stor anläggning, vilka möjligheter för både tränings och utvecklingsmöjligheter det finns här — AFC håller tummarna för Robert under träningsveckan!
    
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-06-24 06:08:25
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna