AFC United besegrade AIK (uppdaterad)

Kvällens träningsmatch på Skytteholms IP slutade med seger för AFC 2 - 1 (1-1) Uppdaterad med AIK:s referat från matchen

Läs AIK:s fina referat från matchen. Tack Stefan Mellerborg

AIK förlorade på Skytteholm

AIK förlorade med 1-2 (1-1) hemma på Skytteholms IP mot Athletic FC United inför cirka 400 åskådare. Juniorspelaren Rickson Mansiamina svarade för AIK:s kvitteringsmål i den första halvleken. AIK förde spelet i den andra halvleken, men AFC gjorde segermålet i den 83:e minuten.

Mer om matchen kommer senare. Komplett matchfakta finns längre ner på sidan.

Text: Stefan Mellerborg

Matchfakta
Träningsmatch 2014, match 14:15
Torsdag 13 november 2014, kl 18:00
AIK - Athletic FC United 1-2 (1-1)
19:27 Spelarbyte AFC (Strand ut, Åstedt in)
20:03 0-1 Alessandro Pereira (-) – frispark
28:24 1-1 Rickson Mansiamina (Niclas Eliasson) – spelmål
45:10 Slut på första halvlek
45:00 Spelarbyte AIK (Miloševic ut, Karlsson in)
45:00 Spelarbyte AIK (Eliasson ut, Igboananike in)
45:00 Spelarbyte AFC (Alriksson ut, Amoah in)
45:00 Spelarbyte AFC (Rogic ut, Nushi in)
61:50 Spelarbyte AFC (Buya ut, Cirak in)
61:53 Spelarbyte AFC (Alemayehu ut, Beorlegui in)
61:56 Spelarbyte AFC (Eddahri ut, Egag in)
63:23 Spelarbyte AIK (Ferreyra ut, Maripuu in)
71:41 Spelarbyte AIK (Mansiamina ut, Ali in)
77:25 Spelarbyte AIK (Moussally ut, Golic in)
77:35 Spelarbyte AIK (Goitom ut, Brewitz in)
81:29 Spelarbyte AFC (Rakhmanov ut, Österholm in)
82:33 1-2 Rinor Nushi (André Österholm) – spelmål
93:09 Slut på andra halvlek
Publik: Ca 400 på Skytteholms IP (b-plan), Solna [konstgräs]

Laguppställningar
AIK (4-3-3): 35 Rager Rebandi - 16 Ulysses Veghelyi, 6 Alexander Miloševic (ht), 12 George Moussally (78’), 4 Nils-Eric Johansson (K) - 31 Christos Gravius, 15 Gabriel Ferreyra (64’), 24 Marko Nikolic - 32 Rickson Mansiamina (72’), 36 Henok Goitom (78’), 28 Niclas Eliasson (ht).
Avbytare: 3 Per Karlsson (ht), 21 Kennedy Igboananike (ht), 26 Nicklas Maripuu (64’), 8 Ferid Ali (72’), 19 Strahinja Golic (78’), 37 Jimmi Brewitz (78’), 13 Oscar Linnér (mv).
Tränare: Nebojša Novakovic (50 år, nionde säsongen i AIK).
Övriga ledare på bänken: Ulf Kristiansson (assisterande tränare), Peter Wennberg (assisterande tränare), Lee Baxter (målvaktstränare), Luis Oyarzo (naprapat), Åke Andersson (materialförvaltare), Lars Fremin (materialförvaltare).

AFC (4-2-3-1): 1 Josh Wicks (K) - 11 Simon Strand (20’), 7 Haris Skenderovic, 16 Artem Rakhmanov (82’), 5 Alessandro Pereira - 92 Joakim Alriksson (ht), 4 Jesper Carlsson - 8 Omar Eddahri (62’), 93 Eyasu Alemayehu (62’), 20 Filip Rogic (ht) - 2 Mohamed Buya (62’).
Avbytare: 17 Robert Åstedt (20’), 13 Patrick Amoah (ht), 10 Rinor Nushi (ht), 88 Haris Cirak (62’), 14 Juan Hervias Beorlegui (62’), 9 Yonis Egag (62’), 18 André Österholm (82’), 24 Pilip Vaitsiakhovich (mv).
Tränare: Özcan Melkemichel (46 år, första säsongen i AFC).

Individuell spelarstatistik
Skott mot mål (på mål/utanför/i målställningen/täckta): Miloševic (0/1/0/0), Igboananike (1/3/0/0), Nikolic (3/1/0/1), Maripuu (0/1/0/0), Gravius (1/0/0/1), Mansiamina (2/0/0/0), Goitom (0/1/0/0).

Frisparkar (för/emot): Johansson (1/0), Miloševic (1/0), Ali (0/1), Moussally (1/1), Ferreyra (2/0), Veghelyi (1/0), Igboananike (4/0), Nikolic (0/2), Eliasson (1/1), Gravius (2/0), Mansiamina (0/2), Goitom (1/2).

AFC-målvakt: Vit tröja, vita byxor, vita strumpor
Domare: Ljusblå tröja, mörklila byxor, mörklila strumpor (I första halvlek hade huvuddomaren en röd tröja och fick därmed ha en grön väst över den, till den andra halvleken bytte han till en ljusblå tröja. De assisterande domarna hade röda tröjor hela matchen)

Väder
Molnigt, +8 °C, ostlig vind 5 (7-9) m/s. Solen gick ner kl 15:26.

Milstolpar
* Rager Rebandi spelade sin första match för AIK.
* Ferid Ali spelade sin första match för AIK.
* George Moussally spelade sin första match för AIK.
* Ulysses Veghelyi spelade sin första match för AIK.
* Jimmi Brewitz spelade sin första match för AIK.
* Rickson Mansiamina gjorde sitt första mål för AIK.
* Matchen var AIK:s 14:e träningsmatch under 2014. AIK har noterat 5V-2O-7F och 26-30 i målskillnad.
* Matchen var den andra träningsmatchen mellan lagen i Solna. AIK har noterat 1V-0O-1F.
* Det var första gången som AIK - Athletic FC United slutade 1-2.
* Publiksiffran var den näst högsta genom tiderna mellan lagen i en träningmatch i Solna. Publikrekordet är från den 5 mars 2013 då ca 1 100 personer såg AIK - Athletic FC United (5-0) på Skytteholms IP (a-plan).

Övrigt
Athletic FC United gjorde avspark. AIK började spela mot Solna centrum. Matchboll från adidas (Brazuca) användes. Till matchens lirare utsågs Ulysses Veghelyi (AIK) och Jesper Carlsson (AFC) av undertecknad då ingen utsågs offficiellt. Matchen startade inte förrän kl 18:08 då domarnas tröja var alltför lik AFC Uniteds tröja och det dröjde innan en väst kom. Pausvilan var hela 20 minuter. Andreas Alm, Sauli Väisänen (landslagsuppdrag Finland U20), Panajotis Dimitriadis (knä), Celso Borges, Nabil Bahoui (landslagsuppdrag Sverige A), Kyriakos Stamatopoulos (landslagsuppdrag Kanada A), Kenny Pavey, Martin Lorentzson, Ebenezer Ofori (lår), Noah Sonko Sundberg (landslagsuppdrag Sverige P18), Ibrahim Moro, Kwame Amponsah Karikari, Sam Lundholm, Anton Salétros (landslagsuppdrag Sverige P18), Lalawélé Atakora och Patrik Carlgren (knä) saknades.

Fakta: Stefan Mellerborg