AFC United i samarbetsavtal med Div 1 laget Huddinge IF

AFC United i samarbetsavtal med Div 1 laget Huddinge IF

AFC United och Djurgårdens IF har skrivit samarbetsavtal med Div 1 laget Huddinge som innebär att man kan låna spelare utan karens


Totalt fem spelare är det som finns på lånelistan. Tre från DIF:s U19 trupp, målvakten Oskar Jansson - mittfältaren Alexander Kärki och anfallaren Marijan Cosic.

De två spelarna från AFC är 19 årige försvararen/mittfältaren André Österholm, en egen AFC produkt som gått hela långa vägen ända fram till A truppen. Han debuterade
med den äran från start i första höstmatchen mot GAIS på Skytteholm, det har totalt blivit fem framträdanden i SE under säsongen.

Den andra är Christoff Dias de Oliveira, en 20-årig holländsk anfallare. Han har tillhört holländska Ajax som amatör under en säsong där han spelat med reservlaget.
Hans förhoppning är att bli professionell och han har nu tecknat ett 2½-årskontrakt med AFC. Christoff har nyss blivit spelklar för AFC och lånas nu ut till Huddinge IF.
Förhoppningen från alla parter är förstås att både André och Christoff skall kunna kämpa sig till speltid i Huddinges representationselva.

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-09-07 16:13:39
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna