AFC United nya serieledare efter seger
Matchvinnaren Alex Santos som gjorde bägge målen

En återigen mycket viktig match mot ett lag som kämpar omkring nedflyttningsstrecket. IF Sylvia från Norrköping var det som gästade Skytteholms IP denna blåsiga och gråmulna söndagseftermiddag. Resultat: AFC United - IF Sylvia 2 - 0 (0-0)

AFC inledde bättre än på länge och första målchansen hade Omar Eddahri redan efter mindre
än 2 min. Ytterligare tre AFC avslut kom inom 4 min.
Det vassaste hade dock Sylvia då en långboll slank igenom och Pilip Vaitsiakhovich i hemmamålet rusade ut alldeles för sent. Som tur var rullade bollen på utsidan målet.

Efter en halvtimme hade AFC:s forcering avtagit och spelet var lite jämnare. Dock hade AFC perioder med mäktigt tryck mot Sylvia målet. Men det var som förgjort att få in bollen, alltid ett ben i vägen i skottögonblicket. Ett långskott från 25 meter var vad gästerna presterade i första halvlek. Dock icke att förglömma deras målchans i början.

Ny press mot Sylvia målet från start. AFC " bosatte" sig i gästernas straffområde och Omar Eddahri körde slalom in mot mål på kortlinjen och hittade Alex Santos i boxen som fick på en vacker lobb som ställde kepern, 1-0 efter 47 min spel.

En enorm AFC press i Sylvia boxen i 50:e min gav tre målchanser på bara några sekunder. Filip Rogic avslutade det långa anfallet med en nick från 3 met, tyvärr rakt på målisen.
Alex Santos gjorde en riktigt fin match och hade ett vackert avslut precis utanför stolpen bara min efter ledningsmålet.

Mer skulle dock komma mera från Alex. En lång målvaktsutspark landar nästan i Sylvias straffområde. Alex Santos sliter sig loss med en Sylvias mittbackar hängande på vardera axeln och stöter in 2-0 i borte gaveln. Hur snyggt som helst av den gode Alex. AFC slog av på pressen efter 2-0 målet och tränarna plockade av Alex Santos och förstärkte på mitten med inbytte Robert Åstedt.

En målchans till skapade Sylvia i andra halvlek, ett bra avslut som dock Pilip Vaitsiakhovich sög in i skopan. En solklar seger med mersmak var det. Nu har AFC åtminstone skaffat sig en kvalchans, i dagsläget är det Östers IF som ligger på 13:e plats i SE. Den platsen när serien är klar blir AFC:s motståndare i en match hemma och borta.
Vinner AFC serien, ja, då är det Superettan som gäller 2015. Sista seriematchen är mot mittenlaget IFK Luleå på Skogsvallen nästa söndag kl 15.00 2:a nov.