AFC Uniteds 14 åringar svenska mästare

Efter att ha kvalificerat sig i hårdast möjliga konkurrans bland Sveriges 32 bästa lag var AFC United framme i final mot Djurgårdens IF på gamla anrika Stockholms stadion senaste onsdagskväll. Coacherna Nick Leete och José Franco med ass Jude Axelsson samlade truppen redan tidigt på onsdag förmiddag i Täbty utanför Stockholm. Taktikgenomgång och uppladdning med pastalunch på eftermiddagen stod på programmet.

En samling uppeppade spelare var det som tog stadion i besittning.
Uppeldad av ett fantastiskt stöd av sin publik tog AFC kommandot direkt. Första kvarten var det bländande spel av AFC, dock utan mål. Dif tog över efter hand i halvleken och kunde också göra ledningsmålet genom ett snabbt anfall.
Coacherna gjorde en del omdisponeringar i halvlek som gav frukt. DIF:s snabba ytter hölls i strama tyglar och AFC förde matchen igen. 1 - 1 kom helt rättvist, DIF lyckades komma igenom en gång till och ny Djurgårdsledning med 2 - 1
AFC gav sig inte utan kom igen och kvitterade till 2 - 2 till AFC publikens enorma förtjusning. Fullt ös framåt var det för AFC som med 5 min kvar avgjorde tillställningen med sitt 2 - 3 mål som också blev segermålet.
Coacherna hyllade förstås hela vinnar laget och framför allt AFC:s publik som bar fram laget under matchen och på proffsmanér stormade planen när slutsignalen gick.
Nu har AFC Uniteds P-00 lag skrivit in sig i historieböckerna som inofficiella svenska mästare 2014.
Vi på sidan kan bara lyfta på kepan och gratulera alla spelare/ledare till en fantastisk prestation.